Ana SayfaKültür-Sanat‘Savaştan Sonra’ sıra dışı bir dostluk

‘Savaştan Sonra’ sıra dışı bir dostluk

HABER MERKEZİ – Yılın en çok ödüllendirilen filmlerinden, 4 dalda Oscar adayı “Savaştan Sonra” Türkiye’de vizyonda. Film, II. Dünya Savaşı zamanında ırk savaşının ortasındaki sıra dışı bir dostluğu anlatıyor.

Hilary Jordan’ın 2008 yılında yayımlanan ve Amerika’da büyük ses getiren “Mudbound” (Savaştan Sonra) romanından uyarlanan, yönetmenliğini Dee Rees’in yaptığı aynı isimli film, Türkiye’de vizyonda.

Filmin oyuncu kadrosunda Carey Mulligan, Jason Clarke, Mary J. Blige, Garrett Hedlund ve Jason Mitchell yer alıyor.

Görüntü yönetmenliğiyle övgü toplayan filmdeki çalışmasıyla Rachel Morrison ise “Oscar adayı olan ilk kadın görüntü yönetmeni” olarak tarihe geçti.

Savaş, ırkçılık ve dostluk

Savaşın insanlar üzerindeki etkisini merceğe alan film, izleyiciyi II. Dünya Savaşı’nın hemen sonrasına, Mississippi’de çamurun esir aldığı bir çiftliğe, köleliğin kağıt üstünde sona erdiği ancak sosyal yaşamdaki adaletsizliğin şiddetle sürdüğü yıllara götürüyor. Konusu şöyle:

Büyük şehirdeki konforlu hayatlarından, baba yadigarı toprağın bulunduğu kırsala göç etmek zorunda kalan Laura ve kocası Henry, çocuklarını yetiştirirken çiftlik hayatının zorluklarıyla yüzleşir. Nesillerdir çiftlikte çalışan Jackson ailesi ise yeni kazandıkları hakların bilinci ve ilk kez toprak sahibi olmanın heyecanına rağmen, sosyal yaşamlarında ırkçı ön yargılarla boğuşmaya devam eder. Aynı çiftliği paylaşan bu iki ailenin savaştan birer kahraman olarak dönen iki genç oğlu, memleketlerinde devam eden ırk savaşına esir olmamayı seçerek sıra dışı bir dostluk kurarlar.

Previous post
Gazi Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı: 'Aramızda gezen katiller cezalandırılsın'
Next post
Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 6 kişi yaralandı