Ana SayfaEkonomiŞimşek’ten enflasyon yorumu: En büyük sebebi TL’deki değer kaybı

Şimşek’ten enflasyon yorumu: En büyük sebebi TL’deki değer kaybı

HABER MERKEZİ – Dolar/TL’nin tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Enflasyon karşı karşıya olduğumuz en büyük sorunlardan biri. En büyük sebebi liradaki değer kaybı” dedi. Şimşek, dövizle borçlanmaya sınır getireceklerini de açıkladı.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin açılışında konuştu.

Şimşek, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan birinin enflasyon olduğunu söyledi ve bunun en büyük sebebinin Türk Lirası’ndaki “değer kaybı” olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, şöyle devam etti:

“Sorun reel sektörün döviz borçları. Ne yapacağız? Meşhur ABD Başkanı JF Kennedy’nin lafı var; ‘çatıyı güneşliyken tamir etmek lazım.’ Şu anda faizler nispeten düşük; ekonomiler büyüyor ama yağmur yağacak. Bunlar için tedbir alıyoruz.”

Dövizle borçlanmaya sınır getireceklerini de açıklayan Şimşek, “KOBİ’lerde yaptık. Büyükler yönetebildiklerini söylüyor ama görüyoruz yönetemiyorlar, tedbiri alacağız” ifadelerini kullandı.

Dolar/TL tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü

Dolar, gece yarısı saatlerinde TL karşısında 4.0361 seviyesine kadar çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü.

Previous post
Trump'tan görev değişikliği: Yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton kimdir?
Next post
'LGBTİ'lere özel cezaevi geliyor' iddiasına tepki: 'Bu ayrımcılığın devlet eliyle kurumsallaşması demek'