Ana SayfaGüncelSise Bingöl: Hastaneye gitmek istemiyorum çünkü gidene kadar çok zorlanıyorum

Sise Bingöl: Hastaneye gitmek istemiyorum çünkü gidene kadar çok zorlanıyorum

HABER MERKEZİ – Tarsus Cezaevi’nde hükümlü bulunan 78 yaşındaki hasta tutuklu Sise Bingöl kaleme aldığı mektupta, sağlık sorunlarının giderek arttığını belirtti ve hastaneye giderken yaşadığı zorlukları belirterek, “Hastaneye gitmek de istemiyorum” dedi.

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 78 yaşındaki hasta tutuklu Sise Bingöl’ün sağlık sorunları her geçen gün ağırlaşırken, yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmiyor.

JinNews’e gönderdiği mektupta sağlık sorunlarını anlatan Sise Bingöl, 1 yıldır cezaevinde olduğunu 2 yıl daha tutuklu kalacağını belirtti.

‘Merdiven çıktığımda adeta işkence görüyorum’

Kalp rahatsızlığı, tansiyon, diz ve eklem ağrıları olduğunu kaydeden Bingöl, şunları ifade etti:

“Bunlar çok şiddetli oluyor. Kulaklarım işitmiyor. Gözlerim görmüyor artık. Yaşlılığa bağlı idrarımı da tutamıyorum. Dişlerim takma. Geçen gün dişlerim elimden düştü kırıldı. Defalarca hastaneye gittim. En son bugün elime yeni dişlerim ulaştı. Bu süre zarfında beslenemedim. Yaklaşık bir buçuk aydır tüm gün aşağı katta sandalyede oturuyorum. Çünkü sürekli lavaboya gidiyorum. Ayaklarım tutmadığı için merdiven çıktığımda adeta işkence görüyorum. Ben de sabah inip akşama kadar sandalyede oturuyorum.”

‘Hastaneye giderken çok zorlanıyorum’

Tansiyon ve kalp rahatsızlığı nedeniyle farklı besinler tüketmesi gerektiğini ancak kendisine de diğer tutuklulara verilen yemeklerin verildiğini belirten Bingöl, bu durumun sürekli tansiyonunu etkilediğini söyledi.

Bir dönem sürekli hastaneye kaldırıldığını dile getiren Bingöl, “Hastaneye gitmek de istemiyorum. Zaten en fazla bir iki saniye sabit olarak ayaklarım üzerinde durabiliyorum. Hastaneye gittiğimde ring aracına binip inmekten tutalım doktorun yanına gidene kadar çok zorlanıyorum” dedi.

Sağlık sorunlarına rağmen ‘cezaevinde kalabilir’ raporu

Bingöl, Türkçe bilmediğini anadilinin Zazaca olduğunu ve bu nedenle doktora derdini anlatamadığını da belirttiği mektubuna şöyle devam ediyor:

“Poşet poşet ilaçlarım doldu. Artık hangisini tüketeceğimi bilmiyorum. Ayrıca ciğerden öksürüyorum. Bu öksürüğün nedeni hala bulunamadı. Öksürükten dolayı özellikle geceleri uyuyamıyorum. Ayak parmaklarımdan başıma kadar her yerim ağrıyor. İlk tutuklanmama 3 ay cezaevinde kaldım. 3 kez Adli Tıpa gittim. İlk gittiğinde Adli Tıp ‘cezaevinde kalamaz’ raporu verince tahliye oldum. Hüküm giydikten sonra 2 kez daha Adli Tıpa gittim. Adli Tıp ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdi. Zaten sürgün esnasında yaşadıklarımı biliyorsunuz.”


Durumu giderek ağırlaşan 78 yaşındaki tutuklu Sise Bingöl hala tahliye edilmedi




Önceki Haber
Queer sinema örneği 'Duck Butter'dan fragman
Sonraki Haber
Trump'tan görev değişikliği: Yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton kimdir?