Ana SayfaDünyaTacikistan hükümeti kadınların kıyafetine ‘karıştı’, neler giymeleri gerektiğini ‘önerdi’

Tacikistan hükümeti kadınların kıyafetine ‘karıştı’, neler giymeleri gerektiğini ‘önerdi’

HABER MERKEZİ – Tacikistan hükümeti kadınlara, nasıl giyinip nasıl giyinmemeleri gerektiğini anlatan bir ‘tavsiyeler kitabı’ dağıttı.

Tacikistan’da Kültür Bakanlığı tarafından kadınların nasıl giyinmesi gerektiğine ilişkin bir ‘Tavsiyeler Kitabı’ yayımlandı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre kitapta iş yerinde, ulusal ve resmi tatillerde, düğünlerde hatta hafta sonu ne tip kıyafetler tercih edilmesi gerektiğiyle ilgili tavsiyeler bulunuluyor.

‘7’den 70’e kadınlara uygun kıyafetler’in tanıtıldığı kitapta, ayrıca ‘Tacik kadınlar neler giymemeli’ başlıklı bir bölüm de yer alıyor.

Ofiste çalışan kadınların bu tarz giyinmeleri tavsiye edildi.

‘Çok batılı’ görünen kıyafetler önerilmiyor

Kadınların giymemesi tavsiye edilen kıyafetler arasında mini etekler, göğüs ve sırt dekoltesi olan ‘çok Batılı’ görünen kıyafetler yer alıyor.

Ayrıca siyah giysiler, başörtüsü, tesettür, İslami giyim ‘önerilmeyen’ kıyafetler arasında gösteriliyor.

Ülkede  başörtüsü ve tesettür yaygın olmasına rağmen Devlet Başkanı Emomali Rahmon İslami giyimi eleştirmişti.

Kitapta “Kamuya açık alanlarda parmak arası terlik ve her türlü terlik, dar pantolon veya sağlığa zararlı sentetik kıyafetler de tavsiye edilmiyor” ifadeleri de yer alıyor.

‘Bakanlık saçmalıklar icat edeceğine diğer meselelerle ilgilensin’

Kitaba toplumun bazı kesimlerinden destek gelirken bazı kesimler de, “Kültür Bakanlığı böyle saçmalıklar icat edeceğine diğer meselelerle ilgilensin” diyerek tepki gösterdi.

Bir yurttaş da ‘vücudun bazı kısımlarını ortaya çıkaran dar kıyafetlerin tavsiye edilmediği’yle ilgili mesajında “Vücudun hangi bölümleri? Beyinleri de kapsıyor mu?” sorusunu sordu.