Ana SayfaGüncelTahliyenin ardından: Ahmet Şık ve Murat Sabuncu yeniden Cumhuriyet’te

Tahliyenin ardından: Ahmet Şık ve Murat Sabuncu yeniden Cumhuriyet’te

HABER MERKEZİ –  Gazeteciler Murat Sabuncu ve Ahmet Şık, Cumhuriyet davasında tahliye edilmelerinin ardından Cumhuriyet gazetesinin merkezine gitti.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve gazetenin muhabiri Ahmet Şık, Cumhuriyet davasının dün görülen altıncı duruşmasında tahliye edilmelerinin ardından Cumhuriyet gazetesinin Şişli’de bulunan merkezine gitti.


Cumhuriyet Davası | Ahmet Şık ve Murat Sabuncu tahliye edildi


Cumhuriyet gazetesi, gazetecilerin bu ziyaretini “Ahmet Şık 435, Murat Sabuncu 496 gün sonra yeniden Cumhuriyet’te” başlığıyla duyurdu.

Gazeteciler Ahmet Şık ve Murat Sabuncu, burada konuşma yaptı.

Şık, “Bir kenara çekilmiş, izleyen ve kendisini kurtaracak kitleye seslenmek istiyorum” diyerek, şu sözleri kaydetti:

“Ben sessizliğin bir sesi olduğuna inanıyorum. Ben o sesi duymak istiyorum. Herkes kulak kabartıyor ‘Ahmet Ne diyecek, Murat ne diyecek, Cemal ne yapacak, Ayşe hanım ne diyecek? Ben de merak ediyorum, bu beklenti içindeki adamlar ne yapacak, ne söyleyecek. Çünkü bu artık bir varlık yokluk savaşı. Bundan sonra çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakacağımızla ilgili bir savaş. Medyanın şu andaki hali de bunun en önemli cephesi. Bu süreç Türkiye’de gücü tek başına eline geçirmiş bir iktidarın ne kadar tehlikeli olduğunu da bize kanıtladı, ve aynı zamanda bağımsız, herkese eşit mesafede durmayı başarabilen bir medya organının da ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi.”

‘İçeride hala çok sayıda gazeteci var’

Murat Sabuncu ise şöyle dedi:

“Biz Türkiye’de ne ilk hedefiz ama umarım son hedef oluruz. Türkiye’deki fikir ve düşünce özgürlüğü biz çıktık diye bu zulum bitmiş değil. İçeride hala çok sayıda gazeteci var.Tutuklu hak savunucuları var. Onun için biz bundan sonrası için de sadece kendi hakkımız ve hukukumuz için değil, Türkiye’deki bütün haksızlığa uğramış, mahalle ayırımı yapmadan hepsi için bir gazeteciliği yayıncılığı hayata geçireceğiz. Seçimler geliyor, herkesin hakkı hukuku için bu yayıncılığı büyük bir özveri ile yapmaya çalışacağız.”

Akın Atalay için doğum günü

Programa Cumhuriyet gazetesi çalışanları ve hala tutuklu bulunan Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ın eşi Adalet Dinamit de katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından doğum günü olan Akın Atalay için pasta kesildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Bozkurt’ işareti yapan Erdoğan’dan Afrin açıklaması
Sonraki Haber
İstanbul’da 5 ilçede 30 saatlik su kesintisi