Ana SayfaGüncelTemelli: Referandum hileleri yasalaştı

Temelli: Referandum hileleri yasalaştı

HABER MERKEZİ – Meclis’ten geçen ‘seçim ittifakı düzenlemesi’ne ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, “Referandumdaki hileler yasalaşmış oldu” dedi. Ayrıca MHP ortaklığıyla getirilen düzenlemenin MHP’yi de bitireceği imasında bulunan Temelli, “Geçmiş olsun Bahçeli, 5 vekil alır oturursunuz” diye konuştu.

Meclis’te partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP ile MHP’nin hazırladığı ‘seçim ittifakı düzenlemesi’ne dair açıklamalarda bulundu.

“Meclis’in kesintisiz olarak çalıştırıp Genel Kurul’da kabul edilen ‘ittifak yasası’ düzenlemesiyle referandum dönemindeki hilelerin yasallaştığını” ifade eden Temelli, şöyle konuştu:

“Minarenin kılıfı dün akşam dikildi. Referandumda kılıfsız bir şekilde çalmışlardı minareyi. Böylece aslında referandumdaki ne kadar hile varsa yasalaşmış oldu. Bu yasayla seçime girecek kadar acz içindeler.”

“Bugün yapılan bir ittifak kanunu falan değildir. Yapılan, seçmen iradesine ipotek koymaya çalışan şaibeli bir koalisyondur” diyen Temelli, Meclis’ten geçen düzenlemenin içeriğinin ‘nelere mal olacağını’ ise değişiklikteki bazı maddelere dikkat çekerek şöyle özetledi:

  • Bir apartmanda oturanlar ayrı ayrı yerlerde oy kullanacaklar. Neden koydunuz bu maddeyi? Aynı evin içinde yaşayanlara ipotek koyuyorlar.
  • Kim bilir kaç mevta oy kullanacak. Kim bilir kaç tane vatandaş olmayan insan oy kullanacak.
  • Sandık başkanları kamu görevlilerinden olacak diyorlar. Sen kamu görevlilerinin başında KHK kılıcını sallarken hangi kamu görevlisi tarafsız olacak?

Bahçeli’ye: Geçmiş olsun, 5 vekil alır oturursun

MHP ortaklığıyla getirilen düzenlemenin MHP’yi de bitireceği imasında bulunan Temelli, “Hani o ittifak yasasına çok destek veren, sabaha kadar Meclis’te bekleyen Bahçeli var ya onu da atlatmışlar. Yasa geçti gitti, geçmiş olsun Bahçeli. Onlar 40 vekil hesabı yapıyor ya 5 vekil alır otururlar” dedi.