Ana SayfaGüncelTolga Okur’un kısa filmi ‘Su’, Cannes’da gösterime hak kazandı

Tolga Okur’un kısa filmi ‘Su’, Cannes’da gösterime hak kazandı

HABER MERKEZİ – İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinden Tolga Okur’un 15 dakikalık kısa filmi ‘Su’, Cannes Film Festivali’nde gösterilecek.

İstanbul Aydın Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencilerinden Tolga Okur’un yönettiği Water (Su) isimli kısa film, 14-19 Mayıs tarihlerinde 71’incisi düzenlenecek Cannes Film Festivali’nde gösterime hak kazandı.

15 dakikalık filmin yönetmeni Tolga Okur, Cannes Film Festivali sürecine ilişkin “Prestiji, ismi, birçok yeni filmin ilk kez burada görücüye çıkması beni ve ekibimizdeki herkesi çok heyecanlandırıyor” diyor.

Başrollerinde Alper Uzun ve Oğuzcan Koçyiğit’in yer aldığı film, festivalde Türkiye’yi temsil edecek.

Cannes Film Festivali’nde Almanya, İrlanda, Arjantin, İngiltere, Lübnan ve Belçika gibi ülkelerden kısa filmler gösterime alındı.

Filmin sinopsisi şöyle:

Deniz ve Sualp iki yakın arkadaş ve iki gezgin olarak yola çıkarlar. Araçlarında yaşanan beklenmedik arızanın Trakya’nın çorak ve ıssız topraklarına denk gelmesi onları yaşamsal bir mücadeleyle baş başa bırakır; “susuzluk”. Bu sorunu aşmak için çeşitli yöntemler düşünen iki arkadaş, umutlarının tükenmesiyle iç hesaplaşmalar yaşamaya başlayacaktır.