Ana SayfaDünyaTrump ‘Suriye’den çekileceğiz’ demişti: Koalisyon ve DSG’den açıklama

Trump ‘Suriye’den çekileceğiz’ demişti: Koalisyon ve DSG’den açıklama

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump tarafından yapılan “Suriye’den çekileceğiz” sözlerinin ardından IŞİD karşıtı Koalisyon ve DSG’den konuya ilişkin açıklama yapıldı. Reuters’a konuşan Koalisyon Sözcüsü Albay Dillon IŞİD’e karşı operasyonların DSG ile beraber devam ettiğini belirtirken, DSG’den de “Koalisyonla çalışmamız ortak operasyonlar çerçevesinde hareket ediyor” açıklaması geldi.

ABD Başkanı Donald Trump Suriye’den çekileceklerini açıklamış, ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert ise “Trump’ın açıklamalarına dair bilgimiz yok” demişti.

ABD’den gelen bu açıklamaların ardından ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı Koalisyon ve Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) de konuya ilişkin açıklama yapıldı.

IŞİD karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Ryan Dillon, Reuters’a yaptığı yazılı açıklamada, biri Irak sınırında ve biri Fırat Nehri yakınında olmak üzere IŞİD toplam iki bölgede kontrolü elinde buldurduğunu belirtti.

Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarıyla beraber 20 Ocak’ta Afrin’e dönük başlattığı harekatın koalisyonun operasyonunu sınırladığını söyleyen Dillon, “Koalisyon ve DSG, IŞİD’in zayıflığını kullanmak için fırsatlar aramaya ve geriye kalan teröristlere karşı saldırılar düzenlemeye devam etmektedir” diye konuştu.

DSG’den yine Reuters’a yapılan yazılı açıklamada da Trump’ın açıklamasının “net olmadığı”, “diğer ABD yönetimindeki yetkililerden gelen yanıtların söz konusu açıklamayı ne doğruladığı ne de reddettiği” hatırlatıldı.

DSG Sözcüsü Kino Gabriel, “Koalisyonla çalışmamız ve koordinasyonumuz, tüm bölgelerde destek programı ve ortak operasyonlar çerçevesinde hareket ediyor” dedi.


Karınca Dış Haberler