Ana SayfaGüncelTürkiye-AB zirvesinin ardından: ‘Görüşmede bir uzlaşı sağlayamadık’

Türkiye-AB zirvesinin ardından: ‘Görüşmede bir uzlaşı sağlayamadık’

HABER MERKEZİ – AB-Türkiye zirvesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, “Bugünkü görüşmede bir uzlaşı sağlayamadık, mutabakata varamadık” dedi.

Bulgaristan’ın Varna kenti dün Avrupa Birliği-Türkiye zirvesine ev sahipliği yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB dönem başkanlığını yürüten Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker çalışma yemeğinde bir araya gelmişti.

Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye-AB ilişkilerinde zorlu bir dönemi geride bırakmayı umuyoruz” demiş ve uluslararası konularda işbirliğini genişletme çağrısı yapmıştı.


Türkiye-AB zirvesi sonrası ortak açıklama


Diğer üç lider de kısa açıklamalarda bulunurken, Avrupa Konseyi Başkanı Tusk gazetecilere görüşmenin detayları ile ilgili ayrı bir açıklama yaptı.

Diken’in New York Times’tan aktardığına göre Tusk, şöyle konuştu:

“Görüşmede, hukukun üstünlüğü, basın özgürlüğü, Suriye’deki durum konularındaki endişelerimizi dile getirdik. Türkiye-AB ilişkilerinin ilerlemesi için bu konulardaki duruşumuz net. Ancak bugünkü görüşmede bir uzlaşı sağlayamadık, mutabakata varamadık. Hala ilerleyen zamanlarda bunun mümkün olabileceği umudunu taşıyorum.”