Ana SayfaGüncelTutuklu gazeteci Yılmaz hakkında arama kararı çıkarıldı, evi basıldı

Tutuklu gazeteci Yılmaz hakkında arama kararı çıkarıldı, evi basıldı

HABER MERKEZİ – Van’ın Erciş ilçesinde dün yapılan ev baskınlarında aralarında belediye meclis üyesinin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda tutuklu gazeteci İdris Yılmaz’ın da evi de basıldı. Yılmaz’ın kardeşi İshak Yılmaz, polislerin, tutuklu kardeşi için savcılıktan aldıkları arama kararını gösterdiklerini belirtti, evi arayan polisler tarafından darp edildiklerini söyledi.

Van’ın Erciş ilçesinde dün sabah saatlerinde polis tarafından çok sayıda eve baskın düzenlendi.

Baskınlarda aralarında Erciş Belediyesi Meclis üyesi Elvan Çetin’in de olduğu 18 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek geçtiğimiz aylarda tutuklanan gazeteci İdris Yılmaz’ın da evinin basıldığı belirtildi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Yılmaz’ın kardeşi İshak Yılmaz, sabah saat 05.30 civarında evlerinin basıldığını  polislerin ailesinin yanında kendisine hakaret ettiğini belirterek kapıları kırdıktan sonra evde bulunan eşyalara da zarar verdiklerini söyledi.

Tutuklu Yılmaz hakkında ‘arama kararı’

Arama esnasında polisin kendilerini darp ettiğini dile getiren Yılmaz, “Ailemin, çocuklarımın önünde ağza alınmayacak küfürler ettiler. Bu yapılanlar zulüm değil de nedir?” dedi.

Polislerin elinde tutuklu kardeşi hakkında arama kararı olduğunu belirten Yılmaz, “Ellerinde 2 satırlık kardeşim İdris’in fotoğrafının bulunduğu Erciş Asliye Ceza Hakimliğinin çıkartmış olduğu arama kararı evrakını gösterip arama yaptılar” diye konuştu.