Ana SayfaDünyaÜç gün sürdü, katılım oranı yüzde 38’de kaldı: Mısır’da Sisi yeniden görevde

Üç gün sürdü, katılım oranı yüzde 38’de kaldı: Mısır’da Sisi yeniden görevde

HABER MERKEZİ – Mısır’da dün sona eren seçimlerin ilk sonuçlarına göre ciddi bir rakip olmadan seçimlere giren mevcut Cumhurbaşkanı Sisi yüzde 92 oyla yeniden göreve seçilirken, seçime katılım oranının dört yıl önceki seçimlerdeki seviyenin de altına gerileyerek yüzde 38’de kaldığı duyuruldu.

Mısır’da Pazartesi günü başlayan cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verme işlemi dün tamamlandı.

BBC Türkçe’nin Mısır medyasına dayandırdığı habere göre tüm ciddi muhalif rakiplerin baskı sonucu yarıştan çekilmesi ve engellenmesi nedeniyle katılamadığı seçimlerde mevcut Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi seçimi kazanarak ikinci dört yıllık dönemi garantiledi.

Yarın Partisi Genel Başkanı Musa Mustafa Musa oyların sadece yaklaşık yüzde 3’ünü alabilirken, Cumhurbaşkanı Sisi oyların yüzde 92’sini kazandı.

Ancak seçimde asıl soru işareti seçimi kimin kazanacağından ziyade katılım oranıydı.

2014’te iki gün süren seçimlere seçmenin yüzde 37’si katılmış. Yetkililerin seçimi bir gün daha uzatmasına rağmen yüzde 47,5 oranına ancak ulaşılabilmişti.

Ülkenin resmi haber ajansı Mena’nın haberine göre bu yıl yapılan seçimlerde ise seçmenin oy vermek için üç günü olmasına rağmen 60 milyon kayıtlı seçmenden sadece yaklaşık 23 milyonu oy kullandı. Böylelikle katılım oranı yüzde 38’de kalmış oldu.

Resmi sonuçların Pazartesi günü açıklanacağı bildirildi.




Önceki Haber
Afrinliler ÖSO’nun talanını anlattı, Habertürk “YPG yaptı” diye aktardı
Sonraki Haber
‘Saat kulesi’ yapılacakmış: Kayyum Newroz Anıtı’nı yıktı