Ana SayfaBilim ve Teknoloji‘Uzaylı, biyorobot veya tarih öncesi kabileden’: Peru’da bulunan mumya gizemini koruyor

‘Uzaylı, biyorobot veya tarih öncesi kabileden’: Peru’da bulunan mumya gizemini koruyor

HABER MERKEZİ – Peru’da bulunan “Maria” adındaki mumyayı inceleyen araştırmacılar, mumyanın modern insana göre farklı bir anatomiye sahip olduğunu belirterek, mumyanın biyorobot, uzaylı veya tarih öncesi kabileden olduğu yorumunda bulundu.

Peru’da Nazca çölünde geçtiğimiz yıl bulunan mumyaların insan olmadığı, hatta uzaylı olabileceği belirtildi.

Profesör Konstantin Korotkov ve radyolog Natalya Zalozyana, “Maria” adı verilen ve üç parmaklı altı mumyadan biri olan mumyadan doku örneklerini inceledi.

Telesur’un haberine göre araştırmacılar yaratığın insan değil, insansı olduğu sonucu vardıklarını söyledi.

Maria’nın üzerindeki beyaz tozun kadmiyum klorür olduğunu belirten araştırmacılar, Maria’nın bedeninin ve iç organlarının bugüne kadar bozulmadan kalmasının nedeninin maddenin antibakteriyel etkisi olduğunu söyledi.

Zaloznaya kromozom sayısı açısından mumyaların modern insanla tutarlılık gösterdiğini belirtirken, Rusya Ulusal Araştırma Üniversitesi’nden Korotkov, “Küçük mumyalardan her birinin iki kolu, iki bacağı, bir kafası, bir çift gözü ve bir ağızı var. Taramalar, mumyaların iskeletlerini ortaya çıkardı” dedi.

Korotkov ayrıca mumyaların uzaylı, biyorobot veya tarih öncesi kabileden olabileceği tahmininde bulundu:

Dokunun biyolojik bir yapısı var ve kimyasal bileşim insan olduklarına işaret ediyor. Bizde olduğu gibi DNA’larında 23 çift kromozom bulunuyor. Dördü erkek, hepsinin kromozonu var. Hepsi insana benziyor, ancak değiller. Anatomik yapıları farklı.”

İnsanlardan nasıl ayrılıyor?

Mumyanın uzun kafatası, altı parmağı ve altı ayak parmağı bulunuyor.

Mumyaların insan anatomisinden ayrılan başka yönleri ise hareket etmeyen alt çene, dış kulaklarının ve burun boşluğunun olmaması.


Karınca Dış Haberler