Ana SayfaGüncelVekillikler düşürüldükçe HDP’nin Meclis’teki üyelikleri MHP’ye geçiyor

Vekillikler düşürüldükçe HDP’nin Meclis’teki üyelikleri MHP’ye geçiyor

HABER MERKEZİ – HDP’lilerin milletvekilliklerinin düşürülmesi, Meclis komisyonlarındaki üye dağılımını değiştirdi. Vekilliği düşürülen HDP’lilerin üyelikleri MHP’ye geçiyor.

Halkların Demokratik Partililerin (HDP) vekilliklerinin düşürülmesi, Meclis’teki komisyon çalışmalarını da etkilemeye başladı.

Gazete DuvaR’ın haberine göre TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun HDP’li üye sayısı, milletvekilliklerinin düşürülmesi sebebiyle 3’e indi ve HDP’nin komisyondaki üyelik hakkı Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) geçti.

Şimdiye kadar Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan ve vekilliği düşürülen isimler ise Nursel Aydoğan, Ahmet Yıldırım ve İbrahim Ayhan oldu. Daha önce de HDP’nin RTÜK’teki üyelik hakkı Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) verilmişti.

9 ismin vekilliği düşürüldü, 9 vekil de tutuklu

HDP’de vekilliği düşürülen siyasetçilerin sayısı halihazırda 9: Figen Yüksekdağ, Nursel Aydoğan, Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk, Besime Konca, Leyla Zana, Ferhat Encü, Ahmet Yıldırım, İbrahim Ayhan.

Ayrıca partinin eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile Abdullah Zeydan, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Gülser Yıldırım, Ferhat Encü, İdris Baluken ve Burcu Çelik de cezaevinde tutuluyor.