Ana SayfaGüncelWashington Post: Erdoğan, Türkiye’yi totaliter bir hapishaneye dönüştürüyor

Washington Post: Erdoğan, Türkiye’yi totaliter bir hapishaneye dönüştürüyor

HABER MERKEZİ – ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post’un başyazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi “kasvetli totaliter bir hapishaneye” dönüştürdüğü yorumunda bulundu.

Washington Post gazetesinin bugünkü başyazısında, Türkiye’deki basına yönelik baskıya dikkat çekildi.

Türkiye’de geçtiğimiz hafta 23 gazetecinin Twitter üzerinden paylaştıkları mesajlar nedeniyle “örgüt üyeliğiyle” suçlandıklarını ve 2 ila 7 yıl arasında hapis cezası aldıklarını hatırlatan gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi “kasvetli totaliter bir hapishaneye” dönüştürdüğü yorumunda bulundu:

“Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimi altında bir tweet suça, sorunlu bir demokrasi de diktatörlüğe dönüşüyor. Yavaş yavaş ama durdurulamaz biçimde aydınlanmış ılımlılığın bir örneği olan ülke, Erdoğan tarafından kasvetli totaliter bir hapishaneye dönüştürülüyor.”

Makalede, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin hedefinde olan Erdoğan’ın “baskı kampanyası” başlattığı ve bu süreçte 60 bin kişinin tutuklandığı, 150 bin kişinin de işini kaybettiği belirtildi.

Başyazıda, Erdoğan’ın ana hedefinin ABD’de yaşayan Fethullah Gülen olduğu ancak Gülen’in suçlamaları reddettiği görüşü de yer aldı.

Türkiye’nin bir zamanlar bağımsız güçlü bir medyası bulunduğu yorumu paylaşan gazete, “Fakat Erdoğan medya kuruluşlarını kapatarak, bazılarını yeni mülkiyetlere zorlayarak ve kendine yakın yargıçlar ve savcıları kullanarak pek çok cephede kampanya başlattı” dedi.

Başyazıda son olarak şunlar ifade edildi:

“Şova dönüşen bu yargılamalar, Türkiye’nin Batı demokrasisinin normlarından, insan haklarından ve hukukun üstünlüğünden ne kadar uzaklaştığının altını çiziyor. Erdoğan, halinden memnun bir şekilde Rusya, Çin, Mısır, Küba ve iktidarını meşrulaştırıp diğerlerini yönetmek için baskı ve beyin yıkamayı kullanan diğer ülkelerin yolunda ilerliyor. Erdoğan’ın diktatörlüğünün adını koymak gerekiyor. Kulaklarını tıkasa da ABD ve diğer ülkeler protestoda bulunmalı, hem de güçlü bir şekilde.”


Bu haber T24 ve BBC Türkçe’den derlenmiştir. Yazının İngilizce kaynağına BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adana’da trans kadına bıçaklı saldırı
Sonraki Haber
Euro/TL'de yükseliş sürüyor: 4.73'ü aştı