Ana SayfaGüncelWhatsApp’a 5 yeni özellik geliyor

WhatsApp’a 5 yeni özellik geliyor

HABER MERKEZİ – WhatsApp’a gelecek yeni güncelleme ile uygulamaya spam uyarısı, kullanıcı veri raporu, grup sesli aramalar ve grup katılımcı listesinde arama yapma gibi birçok özellik eklenecek.

Mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp’a yeni özellikler ekleniyor.

Dünya genelinde 1 milyarı aşkın kullanıcı sayısına sahip uygulamaya çıkartmalar, spam uyarısı, kullanıcı veri raporu, grup sesli aramalar ve grup katılımcılarında arama yapma gibi birçok özellik eklenecek.

Güncelleme ile birlikte artık fotoğraf veya video düzenlerken zaman veya konum çıkartmaları eklenebilecek. Yüz ifadesi butonu ile eklenecek olan çıkartmalar, fotoğraf ve videolara sabitlenebilecek.

Gruplara gelen yeni güncelleme ile ise bir grupta yer alan katılımcı listesinde arama yapılabilecek.

Yeni güncellemeyle eklenecek olan spam uyarısı özelliğiyle, sık sık spam mesajı gönderen bir kullanıcı artık şikayet edilebilecek. Böylece spam mesaj gönderen kullanıcılar, kişi tarafından rapor edilebilecek.

WhatsApp ayrıca AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği kapsamında kullanıcılara bir veri raporu indirebilmesine olanak sağlayacak.

Güncellemeyle birlikte uygulamadaki Hesap Ayarları kısmına bit “Verilerimi İndir” adlı buton ekleyecek ve böylece rapor derlendiğinde kullanıcılara indirilmeye hazır olduğuna dair bir bilgi mesajı gönderilecek.

WhatsApp, sesli arama özelliğini gruplara da taşıyarak grubun sesli çağrısına katılmak için katılımcı eklenmesine izin verecek. Ekranda ise yeni bir arama logosu görülecek.

Güncellemelerin ilk olarak iOS platformuna dağıtılacağı belirtiliyor.

Previous post
Kürkçü’den Başbakan’a Afrin soruları: TSK’yle uluslararası örgütlerin verileri neden farklı?
Next post
'Çocuklar ölmesin maça gelsin' sloganına beraat