Ana SayfaGüncelYüksel’in 500’üncü gününde yine polis müdahalesi

Yüksel’in 500’üncü gününde yine polis müdahalesi

HABER MERKEZİ – Yüksel Caddesi’nde 500. gününe giren “İşimizi geri istiyoruz” eylemine polisler izin vermezken, 10’a yakın kişi gözaltına alındı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek amacıyla akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça tarafından başlatılan “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 500. gününe girdi.

Ankara Yüksel Caddesi’nde başlatılan eylem için basın açıklaması yapmak isteyenler, daha alana girmeden polis müdahalesiyle karşılaştı.

Acun Karadağ röportaj verdiği sırada polis müdahalesine maruz kalırken, Karadağ ve Mehmet Dersulu gözaltına alındı.

Acun Karadağ ve Mehmet Dersulu’nun gözaltına alınmasının ardından “işimizi geri istiyoruz” sloganı atan Alev Şahin ve Nazan Bozkurt da darp edilerek gözaltına alındı.

Gazete Duvar’ın haberine göre gazetecilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi sokaktan uzaklaştırıldı. Yasak kararının alkışlarla protesto edenler de gözaltına alındı.

Cumhuriyet’in haberinde göre 10’a yakın kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gülmen: Bu abluka onların acizliğinin göstergesidir

İşe iade talebi ile 324 gün açlık grevi yapan eğitimci Nuriye Gülmen, polis müdahalesine tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Gülmen, “Yüksel ve Konur’u ablukaya aldılar bugün. Direnişçileri de eyleme başlamadan gözaltına aldılar. Bu abluka onların acizliğinin, direnişin gücünün göstergesidir” ifadelerini kullandı.