Ana SayfaDünyaYunanistan’da binlerce kişiden protesto: ‘Yunan askerleri serbest bırakılsın’

Yunanistan’da binlerce kişiden protesto: ‘Yunan askerleri serbest bırakılsın’

HABER MERKEZİ – Yunanistan’da binlerce kişi, Türkiye’de tutuklanan iki Yunanistan askerinin serbest bırakılması için gösteri düzenledi.

Yunanistan’ın kuzeyindeki Orestiada (Kumçifliği) kentinde toplanan binlerce kişi, Türkiye sınırını geçtikten sonra tutuklanan iki Yunanistan askerinin serbest bırakılması için protesto gösterisi düzenledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre sınırdaki Kastanies (Kestanelik) kentinde toplanan bölgenin bisiklet kulübü üyeleri ise “Bu bölgede komşularımızla huzur ve uyum içinde yaşadığımız mesajını göndermek istiyoruz” diye konuştu.

Yunanistan merkezli haber ajansı ANA, hükümet sözcüsü Dimitris Tzanakopulos’un, askerlerin serbest bırakılması için diplomatik çabaların sürdürüldüğünü söylediğini yazdı.

Yunanistan Savunma Bakanı Kamenos, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Türkiye’de tutuklanan Yunanistan askerlerinin “rehin” olduğunu savunmuştu.

Ne olmuştu?

Yunanistan’daki Kastanies Sınır Kapısı karakolunda görev yapan 25 yaşındaki teğmen Angelos Mitretodis ve 29 yaşındaki astsubay çavuş Dimitris Kouklazis, 1 Mart akşamı sınırı geçince Türkiye’de askerlerce gözaltına alınmıştı.

İki asker, daha sonra ‘askeri casusluğa teşebbüs etmek’ ve ‘askeri yasak bölgeye girmek’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Askerler casusluk iddialarını reddederken, Yunanistan askerlerin iadesi için girişimlerde bulunduklarını açıklamıştı.

Previous post
Son 2 yılda 19 çocuk patlayıcılar yüzünden yaşamını yitirdi
Next post
Twitter'dan 'mavi tık' kararı