Ana SayfaToplumsal Cinsiyet14 yaşındaki çocuğunu istismara maruz bırakan erkek serbest bırakıldı

14 yaşındaki çocuğunu istismara maruz bırakan erkek serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – 14 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan erkek, 4 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Erkeğin daha önce de 15 yaşındaki yeğenine, yanındaki bir çalışana ve ağabeyinin eşine istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

14 yaşındaki bir kız çocuğu babası tarafından sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakıldı.

İstismar vakası, çocuğun annesi H.C.’nin tanık olması üzerine ortaya çıktı. Ardından çocuk, rehber öğretmeni ve annesine uzun süredir istismara maruz kaldığını anlattı.

Hürriyet’ten Ayşe Arman’ın aktardığına göre kadın ve çocuğun şikayeti üzerine erkek gözaltına alındı.

İfadesinde ‘kendisine komplo kurulduğunu’ iddia eden erkek tutuklandı ancak 22 Mart’ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘Mahkemeye göre zina istismardan daha önemli’

Bu karara ilişkin ‘Burası Türkiye!’ diyerek tepki gösteren H.C., ayrıca eşinin kendisini başka biriyle beraber olmakla suçladığını da ifade etti.

“Ve maalesef mahkeme, zina iddiasını cinsel istismardan daha önemli bir şey olarak değerlendirdi!”

Kızının yaşananları atlatamadığını söyleyen anne H.C., davanın ardından başkalarının da eşi tarafından tacize uğradığını öğrendiğini aktardı.

15 yaşındaki yeğenini de istismar etmiş

Eşinin yanında çalışan dayısının 15 yaşındaki kızına da istismarda bulunduğunu dile getiren kadın, “Dayısının kızı da şikâyetçi oldu. Onun için de, “İş yerinde paramı çalıyordu, onu kovdum, onun için iftira atıyor” dedi. Kafede çalışan başka bir kadına da benzer şeyleri yapmış” dedi.

Erkeğin ayrıca ağabeyinin eşini de 20 yıl önce taciz ettiğini, kadının bunun üzerine gittiğini anlatan H.C. bunu ailenin diğer üyelerinin de bildiğini kaydetti.


Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.