Ana SayfaKültür-Sanat“1915’ten Bugüne: Ermeni Portreleri” kitabı dijital ortamda

“1915’ten Bugüne: Ermeni Portreleri” kitabı dijital ortamda

HABER MERKEZİ – Gazete Karınca’nın kitaplaştırdığı “1915’ten Bugüne: Ermeni Portreleri”, Ermeni Soykırımı’nın 103. yıl dönümü vesilesiyle okurlar için dijital ortamda erişime açıldı. Kitapta 1915’te hayatta kalmayı başarmış olan Ermenilerin Urfa’dan Buenos Aires’e veya Amasya’dan Fransa’ya uzanan yolcululuklarının hikâyesini çocuk veya torunları anlatıyor.

Okurlarımızın her hafta sitemizden okuduğu “1915’ten Bugüne” bölümünde yer alan Ermeni portrelerini kitaplaştırdık.

Aurora Prize’ın “Yüz Yaşam” projesinden derleyerek Türkçeleştirdiğimiz “1915’ten Bugüne: Ermeni Portreleri” isimli kitabı, Ermeni Soykırımı’nın 103. yıl dönümü vesilesiyle okurlarımız için sitemiz üzerinden de erişime açtık.

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin desteği ve Zan Vakfı Yayınları etiketi ile çıkan kitaba BURADAN erişebilirsiniz.

Kitap hakkında

Tolga Er ve Lokman Sazan’ın çevirileri, Çağdaş Kaplan ve Bekir Avcı’nın editörlüğü ile hazırlanan kitapta 1915’te hayatta kalmayı başarmış olan Ermenilerin Urfa’dan Buenos Aires’e veya Amasya’dan Fransa’ya uzanan yolcululuklarının hikâyesini çocuk veya torunları anlatıyor.

Kitapta portresi de yer alan usta yönetmen Atom Egoyan kaleme aldığı Sunuş yazısında, “Buradakiler diasporadan sesler. Ata topraklarında yetişmiş olsalar çok farklı hayatlara sahip olabilecek kişilerin sesleri buradakiler” diyor ve ekliyor:

“Bildiğimiz tek bir şey var o da Ermenilerin seslerinin burada bir araya getirildiği ve bunların, şu an için bizlere gizemli ve yabancı gözüken, ancak büyükannelerimizin ve büyükbabalarımızın hepsinin konuştuğu bir dilde sunuluyor olduğu. Bu jestten ötürü çok duygulandım.”