Ana SayfaKitap1915’ten bugüne uzanan hikayeler: “Ermeni Portreleri” kitaplaştırıldı

1915’ten bugüne uzanan hikayeler: “Ermeni Portreleri” kitaplaştırıldı

HABER MERKEZİ – Gazete Karınca’nın “1915’ten Bugüne: Ermeni Portreleri”, kitaplaştırıldı. Kitapta 1915’te hayatta kalmayı başarmış olan Ermenilerin Urfa’dan Buenos Aires’e veya Amasya’dan Fransa’ya uzanan yolcululuklarının hikâyesini çocuk veya torunları anlatıyor.

Okurlarımızın her hafta sitemizden okuduğu “1915’ten Bugüne” bölümünde yer alan Ermeni portrelerini kitaplaştırdık.

Aurora Prize’ın “Yüz Yaşam” projesinden derleyerek Türkçeleştirdiğimiz “1915’ten Bugüne: Ermeni Portreleri”, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin desteği ile kitaplaştırıldı.

Zan Vakfı Yayınları etiketi ile çıkacak olan kitap, Ermeni Soykırımı’nın 103. yıldönümü olan 24 Nisan’da okurla buluşacak.

Tolga Er ve Lokman Sazan’ın çevirileri, Çağdaş Kaplan ve Bekir Avcı’nın editörlüğü ile hazırlanan kitapta 1915’te hayatta kalmayı başarmış olan Ermenilerin Urfa’dan Buenos Aires’e veya Amasya’dan Fransa’ya uzanan yolcululuklarının hikâyesini çocuk veya torunları anlatıyor.

Kitapta portresi de yer alan usta yönetmen Atom Egoyan kaleme aldığı Sunuş yazısında, “Buradakiler diasporadan sesler. Ata topraklarında yetişmiş olsalar çok farklı hayatlara sahip olabilecek kişilerin sesleri buradakiler” diyor ve ekliyor:

“Bildiğimiz tek bir şey var o da Ermenilerin seslerinin burada bir araya getirildiği ve bunların, şu an için bizlere gizemli ve yabancı gözüken, ancak büyükannelerimizin ve büyükbabalarımızın hepsinin konuştuğu bir dilde sunuluyor olduğu. Bu jestten ötürü çok duygulandım.”




Önceki Haber
Trump’tan Türkiye'de tutuklu ABD'li rahip için mesaj: Ben ondan daha casusum
Sonraki Haber
Panzerle öldürülen çocukların babası: Katilin aramızda dolaşmasını hangi vicdan kabul edebilir?