Ana SayfaGüncel3. İstanbul Photobook Festivali 4 Mayıs’ta başlıyor

3. İstanbul Photobook Festivali 4 Mayıs’ta başlıyor

HABER MERKEZİ – Çağdaş fotoğraf çalışmalarının dolaşımını artırmayı, fotoğraf kitabı üretimini teşvik etmeyi ve Türkiye’de eser üreten genç sanatçılara görünürlük sağlamayı amaçlayan İstanbul Photobook Festivali, 4 Mayıs’ta başlıyor. Bu seneki jüride İngiliz küratör ve sanatçı David Campany de yer alıyor.

İstanbul Photobook Festivali, fotoğraf kitabı alanında çalışan yayınevlerini, bağımsız oluşumları, kendi yayınlayanları, fotoğrafçıları, fotoğraf kitabı editörlerini ve tasarımcılarını bir araya getirecek olan festival, 4 – 6 Mayıs’ta 3. kez İstanbul’da gerçekleşecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Yerleşkesi’nde gerçekleşecek olan festivalde; uluslararası fotoğraf kitabı sergilerinin yanı sıra fotoğraf kitabı atölyeleri, seminerler, konuşmalar ve fotoğraf kitabı değerlendirmeleri de görülebilecek.

Istanbul Photobook Festivali kapsamında her sene olduğu gibi bu sene de FUAM Maket Kitap Ödülü verilecek.

Bu seneki jüri, İngiliz küratör ve sanatçı David Campany, Japon fotoğrafçı ve el yapımı fotoğraf kitapları uzmanı Kazuma Obara, Atina’da bağımsız yayıncılık ve sergiler üzerine odaklanan mekân VOID’un kurucularından Myrto Steirou, İstanbul Fotoğraf Kitabı Festivali’nin ve FUAM’ın direktörü, sanatçı ve akademisyen Yusuf Murat Şen ve MAS Matbaa yöneticisi ve MASA Yayınevinin kurucusu Ufuk Şahin’den oluşuyor.

İstanbul Photobook Festivali 4-6 Mayıs tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Yerleşkesi’nde gerçekleşecek.

Festivalin detaylı programına buradan ulaşabilirsiniz.