Ana SayfaToplumsal Cinsiyet6 gündür haber alınamıyordu: ‘Berfin’e ulaşıldı, sağlığı iyi ve güvende’

6 gündür haber alınamıyordu: ‘Berfin’e ulaşıldı, sağlığı iyi ve güvende’

HABER MERKEZİ – Mardin’deki Şahmaran Kadın Platformu, 28 Mart’ta mahalle bekçisi olduğu belirtilen Şerif T. adlı erkeğin kaçırdığı ve altı gündür kendisinden haber alınamayan Berfin G. isimli kadına ulaşıldığını duyurdu.

Mardin’in Derik ilçesinde 28 Mart günü gündüz saatlerinde mahalle bekçisi olduğu belirtilen Şerif T. adlı erkek ve beraberindeki üç kişi, üniversite sınavlarına hazırlanan Berfin G. isimli kadını kaçırmıştı.

Annesi ile birlikte hastaneden dönen kadının önünü Diyarbakır Caddesi üzerinde kesen Şerif T. ve beraberindeki erkekler, havaya ateş açarak kadını zorla araca bindirmiş, anne Asuman G.’yi ise yerde sürükleyerek, darp etmişti.


Kızı mahalle bekçisi tarafından kaçırılan baba: Devletin imkanları ve silahıyla kızımı kaçırdılar


31 Mart’ta ise günlerdir kayıp olan genç kadının babası, kızının bulunduğunu ve onu kaçıran Şerif T.’nin Diyarbakır’da yakalandığını söylese de durum kesinlik kazanmamış, kadın platformları Berfin G.’nin bulunması için kampanyalar düzenlemişti.

‘Sağlığı iyi ve güvende’

Sendika ve meslek örgütlerinden aktivist ve temsilcilerin oluşturduğu Mardin Şahmaran Kadın Platformu, Twitter’dan yaptığı açıklama ile 6 gündür kayıp olan Berfin G.’ye ulaşıldığını açıkladı.

Platform, yaptığı paylaşımda “Berfin’e ulaşıldı, sağlığının iyi ve güvende olduğunu yaptığımız telefon görüşmesinde bildirdi” ifadelerini kullandı.

Şahmaran Kadın Platformu, detayların basın metniyle kamuoyuyla paylaşılacağı bilgisini de verdi.

Berfin ile görüşüldü

Şahmaran Kadın Platformu daha sonra Derik’te mahalle bekçisi Şerif T. tarafından kaçırıldığı belirtilen Berfin G. ile görüştüğünü açıkladı.

Platform tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Görgü tanıkları ve ailenin söylemleri üzerine, 28 Mart’ta mahalle bekçisi Şerfi T. ve yanındaki kişiler tarafından havaya ateş edilerek,  aynı zamanda anne darp edilerek kaçırıldığı aktarıldı. Mardin Şahmeran Kadın Platformu’nun sosyal medya üzerinden yarattığı kamuoyu tepkisi sonucu Şerif T.’nin ailesi platformumuza ulaştı.  Mardin Şahmeran Kadın Platformu tarafından oluşturulan kadın heyeti bugün Berfin ile görüştü. Yapılan görüşmede Berfin’in beyanı üzerine, kendi isteği ile Şerif T. ile birlikte gittiğini ve aileler arasındaki toplumsal çelişkilerden kaynaklı böyle bir yönteme başvurduğunu beyan etti. Kadın platformu olarak bu ve benzer olayların takipçisi olacağımızı kamuoyuna aktarırız. Ve platform olarak yaratılan duyarlılıktan dolayı kamuoyuna teşekkür ederiz.” 


Polisin cinsel saldırısı, istismar ve kaçırılan kadınlar: Mardin’de ne oluyor?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yılmaz'ın Demirtaş'ı ziyaret etmesine ilişkin CHP'den açıklama
Sonraki Haber
Winnie Madikizela-Mandela hayatını kaybetti