Ana SayfaGüncel7 Nisan’da St. Antuan Kilisesi’nde “Bahara Barokla Merhaba” konseri

7 Nisan’da St. Antuan Kilisesi’nde “Bahara Barokla Merhaba” konseri

HABER MERKEZİ – İstanbul bahara Barok dönemin sevilen bestecilerinden Pergolesi’nin ezgileriyle girecek. Konser, İstiklal Caddesi’ndeki St. Antuan Kilisesi’nde 7 Nisan Cumartesi günü verilecek.

İstanbul’da İstiklal Caddesi’ndeki St. Antuan Kilisesi’nde 7 Nisan Cumartesi günü, saat 20.00’de verilecek bahar konserinde Pergolesi’nin Paskalya için yazdığı Stabat Mater, seslendirilecek.

Konserde İstanbul Baroque Soloists orkestrasına European Voices İstanbul korosu eşlik edecek.

Arya ve düetlerde ise Ceren Akyıldız ve Senem Demircioğlu sahne alacak. Ayrıca İklim Tamkan kilise orguyla barok ezgiler seslendirecek.

İstanbul Baroque Soloists Nilgün Yüksel’in konzertmeisterliğinde 10 genç ve çalgılarında ustalaşmış müzisyenlerden oluşuyor. European Voices İstanbul ise birçok yurt içi ve yurt dışı konserde seyircisiyle buluşan bir koro.

Proje direktörlüğünü de üstlenen şef Berktay T. Akyıldız yönetiminde verilecek konsere giriş ücretsiz.

Gelecek proje Bach

İstanbul Baroque Soloists ve European Voices İstanbul önümüzdeki dönem St. Antuan Kilisesi’nde Türkiye’de ilk defa J. S. Bach’ının en büyük sahne eseri olan BWV 244 eser sayılı Matthäus-Passion oratoryosunu oluşturulması planlanan çocuk korosuyla beraber seyirciyle buluşturmayı hedefliyor.

Bunun yanında, Barok dönemin seçkin orkestral ve koral eserlerinden oluşan projelerle ve 2018 Aralık ayında Bach’ın bu sefer BWV 248 eser sayılı Weihnachts-Oratorium Yeniyıl Oratoryosu’yla sizleri daha önce yaşamadığınız bir barok atmosfere davet ediyorlar.


Kaynak: bianet