Ana SayfaGüncelAdıyaman’da 5.4 büyüklüğünde deprem: 39 yaralı var

Adıyaman’da 5.4 büyüklüğünde deprem: 39 yaralı var

HABER MERKEZİ – Adıyaman’ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem sonucu ilçe merkezinde ve köylerde bazı binalar yıkılırken, 39 kişi de yaralandı.

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıklarken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise 5.4 olarak duyurdu.

AFAD verilerine göre sarsıntı yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşirken, Kandilli Rasathanesi’ne göre ise yerin 14 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Yaralılar var

Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, Samsat ve köylerinde can kaybının yaşanmadığını belirtirken, tüm ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, eski evlerin yanı sıra bazı sağlam yapıların da yıkıldığını belirtti.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Adıyaman’daki depremden 39 kişinin etkilendiğini, bunların 35’inin tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Demircan, yaralılar içinde durumu ağır olan kimse bulunmadığını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, depremle ilgili yaptığı açıklamada “Can kaybımız yok. Bazı binalarda hasar var ve bunlarla ilgili Başbakanlık gerekli çalışmaları başlattı. Hasar tespitleri, yapılması gereken yardımlar neyse bunlar konusunda hemen harekete geçilmiştir” dedi.

Çevre illerde hissedildi

Merkez üssü Adıyaman’ın Samsat ilçesi olarak belirlenen deprem, Adıyaman’ın merkezi ve çevre ilçelerinin yanı sıra Urfa, Diyarbakır, Antep, Malatya, Kilis ve Maraş dahil birçok ilde de hissedildi.

Adıyaman’ın merkezinde ise depremin ardından birçok kişi evlerini terk ederek sokaklara çıktı.

Artçılar sürüyor

Artçı depremler de aralıklı olarak sürerken birçok kişi geceyi sokakta geçirdi.

Samsat ilçesinde artçı depremler devam ederken, ekipler alan taramasını sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl da deprem olmuştu

Samsat’ta 2 Mart 2017’de 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve birçok yapı yıkılmıştı.

İlçede evleri yıkılan çok sayıda kişi halen konteyner ve çadırlarda yaşıyor.