Ana SayfaGüncelAfrika Gazetesi ile röportaj da suç: Gazeteci Ahmet Kanbal’a ‘Afrin’ davası

Afrika Gazetesi ile röportaj da suç: Gazeteci Ahmet Kanbal’a ‘Afrin’ davası

HABER MERKEZİ – Afrin’e dönük saldırıların ardından attığı manşetle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterdiği Afrika Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ile görüşerek yaptığı haberi sosyal medyada paylaşan gazeteci Ahmet Kanbal hakkında, 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Afrin’e dönük 20 Ocak’ta başlattığı operasyon sırasında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 8 Şubat’ta İzmir’de gözaltına alınan Mezopotamya Haber Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal hakkında iddianame hazırlandı.

İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen dosyada, Kanbal hakkında zincirleme bir şekilde ve basın yayın yolu aracılığıyla “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

Twitter üzerinden yapmış olduğu 31 paylaşımın suç sayıldığı iddianamede, attığı manşet nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği Kıbrıs’ta yayın yapan Afrika Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ile görüşerek hazırladığı “Afrika Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener: Onlar için fetih benim için işgal” başlıklı haber de suçlama konusu yapıldı.

İddianame, İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kanbal’ın yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Previous post
2018 Uluslararası Dublin Edebiyat Ödülü kısa listesi açıklandı
Next post
Ashgar Farhadi’nin filmi 'Everybody Knows'tan ilk fragman