Ana SayfaGüncelAKP kulisleri: Bahçeli’nin erken seçim çıkışına ‘tuzak’ diyen de var, güvenmeyen de

AKP kulisleri: Bahçeli’nin erken seçim çıkışına ‘tuzak’ diyen de var, güvenmeyen de

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli’nin ‘erken seçim’ çıkışının AKP içindeki bazı gruplarca hoş karşılanmadığı, bunun ‘tuzak’ olduğunu düşünen AKP’lilerin olduğu iddia ediliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘erken seçim’ çıkışının AKP kulislerini hareketlendirdiği belirtiliyor.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre kulislerde, erken seçim beklentisinin uzun süredir dile getirildiği, seçimin erkene çekilebileceği, ancak tarihin iki parti arasında bir görüşme yapılmadan açıklanmasının doğru olmadığı değerlendirmesi yapılıyor.

Kulislerde, AKP içinde Bahçeli’ye güvenmeyen ve kendilerine tuzak kurulduğunu düşünen bir grubun varlığı da konuşuluyor.

Bahçeli’nin çıkışı üzerine, “Bahçeli, 2002’de aynı çıkışı yaptı. Ama seçimde kendisi barajın altında kalırken, ANAP, DYP ve DSP’yi de bitirdi” yorumlarının yapıldığı da bir başka bilgi.

Bahçeli’nin dediği tarih ‘ittifak’ için dezavantaj

Öte yandan yerel seçimlerin genel seçimden önce yapılmasının iki parti arasındaki ittifaka zarar vereceği tartışılıyor.

Yerel seçimlerde iki partinin güçlü olduğu illerde adaylar ve teşkilatlar arasında yaşanan yoğun çekişme ve olası gerilimin 7 ay sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde yapılacak ittifakı olumsuz etkileyeceği, bu nedenle genel seçimin yerel seçimden öncesine çekilmesinin hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimi açısından avantaj getireceği belirtiliyor.

Ne oldu?

MHP lideri Bahçeli, Malazgirt Meydan Muharebesi’nin yıl dönümü olan 26 Ağustos’ta erken seçim yapılmasını önerdi.

Bahçeli’nin açıklaması, ilk anda “AKP-MHP arasında danışıklı dövüş, Erdoğan’ın haberinin olmaması imkansız” yorumlarına neden oldu.

Ancak Erdoğan’ın Bahçeli’nin açıklamasından kısa bir süre sonra bugün kendisiyle görüşeceğini açıklaması, grup toplantısında bu konuda hiçbir yoruma girmemesi ve ‘2019 Kasım’ vurgusu yapması tartışmalara neden oldu.

 

Previous post
Ermenistan’da muhalifler başbakanlığı onaylanan Sarkisyan’a karşı sokakta
Next post
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Ok yaydan çıktı, seçimin Kasım 2019'da olamayacağı ortada