Ana SayfaGüncelAKP Sözcüsü: Kılıçdaroğlu’nun histeri krizlerinden bıktık, usandık

AKP Sözcüsü: Kılıçdaroğlu’nun histeri krizlerinden bıktık, usandık

 

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte sınıra giden sanatçıları eleştirdiği ve CHP’li vekillerin HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı ziyaret etmesi nedeniyle eleştirdi.

AKP Sözcüsü partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) sonrası açıklama yaptı.

Ünal açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte sınıra giden sanatçıları eleştirdiği ve CHP’li vekillerin HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı ziyaret etmesi nedeniyle eleştirdi.

Ünal şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın yaptığı sınır karakolu ziyareti üzerinden ana muhalefet partisinin saldırıları oldu. Sanatçılara yönelik ifadeler çirkin ve terbiye dışı.

Sorumlu davranmamız Kılıçdaroğlu’nun her grup toplantısında bize hakaret etmesine hak vermiyor. Kemal Kılıçaroğlu bu tavrından vazgeçmelidir.

Kılıçdaroğlu, kürsüye çıkıp ağzına geleni sayıyor, son derece rahat, son derece relaks, böyle adeta antidepresan kullanmış, sakinleştirici almış bir ruh haliyle, gülerek her türlü ağır hakareti, çirkin ifadeyi kullanıyor. Sanatçılara hakaret ediyor, işine gelmediği zaman hukuka hakaret ediyor. Her türlü hukuksuzluğu yapma hakkını kendisinde görüyor. O hukuksuzluğu yaptığı zaman ‘Ben bu hukuku tanımıyorum’ deme hakkını kendinde görüyor. ‘Anayasa’yı tanımıyorum’ deme hakkını kendinde görüyor. Bu kadar konfor, bu kadar rahatlık siyasette olmaz.

Bizler de artık CHP’nin yalanlarına cevap vermekten, hakaretleriyle ilgili dava açmaktan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun hezeyanlarından, histerilerinden, histeri krizlerinden bıkmış usanmış durumdayız.

Muhalefetin ittifak formülünü daha söylemediler. CHP ile HDP arasında fikri bir işbirliği var. Her ikisi de ruh ikizi gibi hareket etmekte. Aynı terör örgütüne sempati duymaları açısından bir ortaklık söz konusu. HDP’nin şu anda hapiste olan eş başkanlarıyla görüşmelerini de yaptılar. Önümüzdeki süreçte kendilerinin deklare ettiği, ifade ettiği bir ittifak üzerinden değerlendirmelerimizi yapacağız.”