Ana SayfaGüncelAKP kulisi: “Soylu, Albayrak ve Bozdağ’ın gözü Yıldırım’ın koltuğunda”

AKP kulisi: “Soylu, Albayrak ve Bozdağ’ın gözü Yıldırım’ın koltuğunda”

HABER MERKEZİ – AKP’de Başbakan Yıldırım’ın İstanbul adaylığını ‘son başbakan’ olmak isteyenlerin desteklediği, İBB adaylığını istemeyen Yıldırım’ın koltuğunda Soylu, Albayrak ve Bozdağ’ın ‘gözünün olduğu’ iddia ediliyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul ve Ankara’yı kaybedersek Türkiye’yi kaybederiz” sözlerinin ardından İstanbul için aday olacak isim tartışılıyor.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün “AKP’de son başbakan kavgası” başlıklı haberine göre Başbakan Binali Yıldırım’ın adaylığı, AKP’de bir numaralı gündem halinde. Ancak bu adaylık, 2019 seçimiyle Başbakanlığın sona erecek olması nedeniyle “Son Başbakan kim olacak?” tartışmasını da beraberinde getirmiş durumda.

Haberde AKP kulislerine dayandırılarak Yıldırım’ın aday olması halinde parti içinde çok sayıda ismin Başbakan olma planları yaptığı, Yıldırım’ın İstanbul adaylığını ‘son başbakan’ olmak isteyenlerin desteklediği belritiliyor.

Parti içinde böylesi bir durumda başbakanlık için ise Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak’ın ‘şanslarının olabileceği’ kaydediliyor.

Erdem Gül imzalı haberde, “İstanbul’un kritikliği nedeniyle belli bir süre sonra bu konudaki son kararı Erdoğan verecek” deniliyor ve şöyle devam ediliyor:

“Tercih yapma şansı olması durumunda Yıldırım’ın başbakan olarak kalmayı sürdürmek isteyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Yıldırım’ın bu süreci başbakan olarak tamamladıktan sonra cumhurbaşkanı yardımcılığını düşünebileceği de ifade ediliyor.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Polisten gözaltındaki matbaa çalışanlarına ‘soru’: Gazete ve dergilerin matbaada basılmasının amacı nedir?
Sonraki Haber
Dolar yeniden 4 liranın üzerinde