Ana SayfaGüncelAlmanya ve Avusturya’dan ‘24 Haziran’ önlemi: ‘Seçim etkinliklerine izin verilmeyecek, Erdoğan kabul edilmeyecek’

Almanya ve Avusturya’dan ‘24 Haziran’ önlemi: ‘Seçim etkinliklerine izin verilmeyecek, Erdoğan kabul edilmeyecek’

HABER MERKEZİ – Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Türkiyeli siyasetçilerin 24 Haziran seçimlerine yönelik olası etkinlikleriyle ilgili “İzin vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in de Erdoğan’a 24 Haziran’a kadar randevu vermeyeceği belirtildi.

Avusturya ve Almanya’nın 24 Haziran’da Türkiye’de düzenlenecek seçimler öncesi Türkiyeli siyasetçilerin yapacağı etkinlikleri yasaklamaya hazırlanıyor.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Türkiyeli siyasetçilerin propaganda etkinliklerine izin verilmeyeceğini söyledi.

Kurz, “Eğer Türkiye bu kez de Avusturya’da böylesi etkinlikler planlıyorsa net bir şekilde şunu söyleyebilirim, bu etkinlikler burada istenmiyor ve buna izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in  de benzer bir karar alarak seçim tarihine kadar AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kabul etmeyeceği belirtildi.

Spiegel’in haberine göre Alman siyasiler de benzer açıklamalar yaptı.

Yeşiller Partisi milletvekili Cem Özdemir, federal hükümetin bu kez Türkiye hükümetinin olası bir etkinlik talebine karşı net bir tutum sergilemesini istedi.

Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) genel sekreteri Annegret Kramp-Karrenbauer de Türkiye’de partilerin düzenleyeceği seçim kampanyalarının Almanya’ya taşınmaması gerektiğini söyledi.

Referandum öncesi de kriz yaşanmıştı

16 Nisan anayasa değişikliği referandumu öncesinde de Türkiye’den siyasilerin ülkelerinde miting yapmalarına izin vermeme kararı alan Hollanda,  11 Mart 2017’de Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı sınır dışı etmişti. Yaşananlar iki ülke arasında diplomatik krize dönüşmüştü.