Ana SayfaGüncelAlmanya ve Hollanda’dan seçim propagandasına izin yok

Almanya ve Hollanda’dan seçim propagandasına izin yok

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçimler öncesinde Avrupa’da Türk vatandaşlarına hitaben bir konuşma yapacağını açıklamasının ardından, Almanya ve Hollanda’dan Türkiye’deki hükümet üyelerini ülkelerinde istemediklerine dair açıklamalar geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim için “Avrupa’da Türk vatandaşlarına sesleneceğim” demesinin ardından Almanya ve Hollanda’dan açıklamalar geldi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li bakanların 24 Haziran’daki erken genel seçim öncesi ülkesinde propaganda yapmasının, ‘kamu düzeni için tehdit oluşturacağını’ söyledi.

Seçim kampanyasının Türkiye odaklı olarak yürütülmesi gerektiğini belirten Hollanda Başbakanı, “Dışarıdan sorun ithal etmek istemiyoruz” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise yabancı siyasilerin Almanya’da seçim kampanyası yürütmesine izin verilmeyeceğini tekrarladı.

“Bizim bu konudaki tavrımız net. Yabancı bir ülkede yapılacak seçimlerden üç ay önceki dönemde, Almanya’da seçim kampanyası yürütülmeyecek. Bu hangi ülkeden geldiklerinden bağımsız olarak herkes için geçerli.”

Geçen yıl yapılan referandumda sürecinde de Türkiye’deki hükümet üyelerinin seçim propagandası yapmaları istenmemiş, bu nedenle Hollanda ve Almanya ile diplomatik krizler yaşanmıştı.

Previous post
24 Haziran'a doğru: Kim ne diyor?
Next post
“Bugün 23 Nisan, neşe dolamıyor insan”