Ana SayfaDünyaBaden-Württemberg İçişleri Bakanı’ndan Erdoğan’a ‘hukuk devleti’ yanıtı

Baden-Württemberg İçişleri Bakanı’ndan Erdoğan’a ‘hukuk devleti’ yanıtı

HABER MERKEZİ – Baden-Württemberg İçişleri Bakanı Strobl, Stuttgart’taki Afrin’e dönük operasyonu protesto edenlere tepki gösteren bir Türkiyeliye polis tarafından kötü muamelede bulunulduğu gerekçesiyle Almanya’yı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Strobl, Almanya’nın bir hukuk devleti olduğunu söyledi.

Almanya’nın Stuttgart kentinde Afrin’e dönük ‘Zeytin Dalı’ adı verilen harekatın protesto edildiği bir eyleme tepki gösteren Yusuf Ünsal adlı Türkiyeliye polis tarafından kötü muamelede bulunulduğu yönündeki eleştirilere Baden-Württemberg eyaleti İçişleri Bakanı Thomas Strobl’dan yanıt geldi.

Strobl, suçlamalar üzerine Almanya polisini eleştiren Ankara’ya tepki gösterdi.

DW Türkçe’nin haberine göre Stuttgarter Zeitung ve Stuttgarter Nachrichten gazetelerine açıklama yapan Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Strobl, Almanya’nın bir hukuk devleti olduğunu belirterek diğer ülkelerde yaşanan çatışmaların Almanya’ya taşınmasını kesinlikle kabul edemeyeceklerini söyledi.

Strobl, bir hukuk devletinde olması gerektiği gibi, söz konusu olaya ilişkin hukuki sürecin devam ettiğini sözlerine ekledi. Storbl, bu süreçte devlete ait kurum ve kuruluşların tutumunun bağımsız mahkemeler tarafından incelendiğini de dile getirdi.

Erdoğan ve Yıldırım tepki göstermişti

Stuttgart’taki Afrin gösterisini protesto etmek isteyen Yusuf  Ünsal’a polisin “kötü muamelede bulunduğu” şeklindeki haber üzerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar günü Yusuf Ünsal’ı telefonla aramıştı.

Görüşmenin ardından Başbakan Binali Yıldırım, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ünsal’ın Almanya polisi tarafından yere yatırılarak gözaltına alınmasını eleştirerek, “Teröristlere değil de, teröriste karşı çıkan vatandaşımıza şiddet uygulayan Alman polisini şiddetle kınıyor, ‘Ölümüne Erdoğan’ diye haykıran kardeşimizin gözlerinden öpüyorum” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Salı günü AKP’nin grup toplantısında yaptığı konuşmada konuyu gündeme getirerek, “Onlar terör örgütü yandaşları olarak gösterilerini rahatça yapabiliyor ama öbür tarafta ona karşı çıkan bir Türk vatandaşı rahatça engellenebiliyor” diye konuşmuştu.

Anadolu Ajansı’na konuşan Ünsal, konuyu mahkemeye taşıyacağını söylemişti.

Previous post
Belleğimiz neyimiz olur? – Elend Aydın
Next post
Nurcan Baysal'a 'Afrin' davası: 3 yıla kadar hapsi isteniyor