Ana SayfaGüncelBahçeli tarih vererek erken seçim çağrısı yaptı

Bahçeli tarih vererek erken seçim çağrısı yaptı

HABER MERKEZİ – “Türkiye’nin 3 Kasım 2019’u beklemesi bu şartlarda mümkün değil” diyen MHP lideri Bahçeli, tarih vererek erken seçim çağrısı yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında erken seçim çağrısı yaptı.

Seçimler için 3 Kasım 2019’un beklenmesinin mümkün olmadığını savunan Bahçeli, “Türkiye’nin bu ağırlığın altında daha fazla kalması, 3 Kasım 2019’a kadar sabırla dayanması mümkün değildir. Ülkenin, sistem tartışmalarıyla boğulmak istendiği bugünkü şartlar altında 3 Kasım’a ulaşması istikrar ve dengeyle ulaşması zorlaşmaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerin aynı gün yapılması gerektiğini söyleyen Bahçeli, seçim için 26 Ağustos 2018 gününü işaret etti.

“Gerekli uyum yasalarının çıkarılması akabinde, MHP takdir ve tercihini seçimlerin erkene alınmasından yana kullanacaktır. Seçim var mı, erken mi, zamanında mı… Bu çekişmelere son verilmesinin zamanı gelmiştir. Teklifimiz, 26 Ağustos 2018 Pazar günü, Malazgirt zaferiyle Büyük Taarruzun yıldönümünde, Türk milletinin yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip, hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçimlerinde Türk düşmanlarına hak ettikleri dersi vermesidir.”

Previous post
163 kadın ve LGBTİ örgütünden 'cinsel istismar' tasarısına tepki: 'Geri çekilmelidir'
Next post
"Türkiye artık Minbiç'e yönelemez, DSG için El Bab ve Afrin'de yeni süreç başlayabilir"