Ana SayfaGüncelBahçeli’den CHP’ye ‘seçim tehdidi’: Akıllı olun, ateşle oynamayın

Bahçeli’den CHP’ye ‘seçim tehdidi’: Akıllı olun, ateşle oynamayın

HABER MERKEZİ – CHP’li Özel’i, seçim güvenliği için sarf ettiği “Seçim güvenliği ordusu kuruyoruz” sözleri üzerinden hedef alan MHP lideri Bahçeli, “Akıllı olun, ateşle oynamayın” dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘seçim güvenliği’ açıklaması nedeniyle CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i hedef aldı.

Özel’in “Seçim güvenliği ordusu kuruyoruz” sözlerini hatırlatan Bahçeli, bunu ‘askeri’ bir şeymişçesine yorumlayarak, “Akıllı olun, aklınızı başınıza alın, ateşle oynamayın” dedi.

MHP liderinin CHP’li Özel’e yönelik hakaret içeren ve tehdide varan sözleri şöyle:

“CHP’nin geveze ve gevşek bir grup başkanvekili ‘seçim ordusu kuruyoruz’ diyerek aklının dibini dökmüştür. Bizim bildiğimiz ordu tektir. Yeni bir ordu kurma teşebbüsü paralel bir örgütlenme olsa gerektir. Teröristler de bu orduya sızdırılırsa CHP’nin tipitip grup başkanvekili buna ne diyecektir?

Eğer ‘ordu mordu kuruyorum’ diyerek ortalığı velveleye, fitne fesada vermeye kalkışırlarsa, bunların alayının alnını karışlamak, karşılarına dikilmek bizim için farz olacaktır. Akıllı olun, aklınızı başınıza alın, ateşle oynamayın. Destursuz bağa girenin ne olacağını iyi hesap edin.”

CHP’li Özel ne demişti?

Polis ya da askerlerin ihbar üzerine sandık çevresine gelebileceği, oy pusulalarının aynı zarfa konacağı maddelerini de içeren ve Meclis’ten geçen ‘seçim ittifakı düzenlemesi’ muhalefet tarafından eleştiriliyordu.

CHP, buna karşı çalışmalar yapacağını daha önce vurgulamıştı. Son olarak CHP’li Özel, seçim güvenliği için “Seçim güvenliği ordusu kuruyoruz” demişti. Özel’in Fox Tv’deki açıklaması şöyleydi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren vatandaşın oyu da kendi oyum kadar kutsal, onun oyunu korumak da benim görevim. Seçim güvenliği ordusu kuruyoruz. Ne paradan, ne teknolojiden ne emekten sakınıyoruz. Bir organizasyon kuracağız, başında olmadığımız sandık olmayacak. Cumhuriyet tarihinin en yüksek katılım oranı olan seçimlerini bekliyoruz.”