Ana SayfaGüncel‘Bakan Soylu’nun telefonu usulsüz şekilde dinlendi’ iddiası

‘Bakan Soylu’nun telefonu usulsüz şekilde dinlendi’ iddiası

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu’nun kullandığı mobil telefonların yasa dışı biçimde dinlendiği, bunun sonucunda da Ankara ve İstanbul’da 7 polisin görev yerinin değiştirildiği iddia edildi. Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘usule aykırı bir durum yok’ denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mobil telefonlarının usulsüz şekilde dinlendiği ve konunun ortaya çıkması üzerine ise 7 polisin görev yerinin değiştirildiği öne sürüldü.

Ahmet Şık’ın Cumhuriyet’te yer alan haberine göre, Soylu’nun kullandığı mobil telefonlar yasa dışı biçimde, emrindeki polisler tarafından takip edildi.

Konunun ortaya çıkması üzerine müfettişler tarafından Ankara ve İstanbul’da iki ayrı inceleme başlatılırken, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcılarından biri ile Ankara ve İstanbul’da 6 polisin görev yeri değiştirildi.

Polislerin müfettişlere verdikleri ifadelerde, suçlamaları reddederek yasa dışı takibin ‘sehven” yapıldığını söyledi.

Haberde, Bakan Soylu’nun telefonlarının kimin emriyle takip edildiğinin ise belirlenemediği kaydedildi.

Öte yandan Enerji Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Soylu arasında gerginliğin olduğu ve Soylu’nun istifa etmek istediği ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından engellendiği de iddia edilmişti.

İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama

İçişleri Bakanlığı ise, Ahmet Şık’ın Cumhuriyet gazetesinde yer alan “Bakan Soylu’ya polis takibi” haberinde konu edilen dinlemelerde usule aykırı bir durum tespit edilemediğini açıkladı.

“Haberle eski Türkiye’de olduğu gibi bu tip iddialar ortaya konularak güvensizlik ortamı oluşturulmasının amaçlandığı” savunulan açıklamada, “Haberde yer alan konu ile ilgili 2017’de yapılan denetimlerde usulüne uygun olmayan, yargı kararından yoksun bir dinleme tespit edilmemiştir” denildi.

Açıklamada, “Diğer konularda tespit edilen eksikliklerin hukuka uygunluk yönünden soruşturulduğu” söylenirken, “İddia edildiği gibi böyle bir soruşturma ile görevinden alınan personel bulunmamaktadır. İdari bir tasarruf olarak görev yeri değişikliği yapılmış ancak bu soruşturmalar süresince herhangi bir görev yeri değişikliği söz konusu olmamıştır” ifadeleri de yer aldı.

Previous post
Yolu uzatan taksiciye hapis cezası verildi
Next post
Daha yeşil bir gelecek için: Yeni Zelanda’da petrol ve gaz arama izni verilmeyecek