Ana SayfaGüncelBakan yardımcısı, kaymakam, kayyum ve müteahhitlerin hedefinde: Tutuklu gazeteciye bir soruşturma daha

Bakan yardımcısı, kaymakam, kayyum ve müteahhitlerin hedefinde: Tutuklu gazeteciye bir soruşturma daha

HABER MERKEZİ – Van’da gazetecilik yaparken yaptığı haberlerden dolayı hakkında çok sayıda soruşturma açılan ve tutuklanan İdris Yılmaz’a, geçtiğimiz yıl kendisini darp eden müteahhidin şikayeti üzerine bir soruşturma daha açıldı.

Sosyal medya üzerinden paylaştığı bir fotoğraf nedeni ile evine yapılan baskınla gözaltına alınan ve 21 Ocak’ta “örgüt propagandası” yaptığı iddiası ile tutuklanarak önce Erciş A Tipi Cezaevi’ne ardından da Elazığ Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne konulan gazeteci İdris Yılmaz’a bir soruşturma daha açıldı.

Özgürüz’den Fırat Yeşilçınar’ın haberine göre Yılmaz’a, geçtiğimiz yıl kendisini darp eden müteahhidin şikayeti üzerine Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Yılmaz önümüzdeki günlerde, darp edilme fotoğraflarına rağmen, “iftira attığı” gerekçesi ile hakim karşısına çıkacak.

Öte yandan Yılmaz’ın cezaevine girmesinin ardından Erciş Kaymakamı’nın şikayeti sonrası gazeteci hakkında bir soruşturma daha açıldığı ortaya çıktı. Dosyanın içeriğine dair henüz bir bilgi yok ancak detaylar Yılmaz’ın ifadesinin ardından netleşecek.

Sayısız soruşturmanın gerekçesi: Yaptığı haberler

Ocak ayında tutuklanan gazeteci İdris Yılmaz, 3 aydır bulunduğu Elazığ Cezaevi’nde hücrede tutuluyor.

Sadece yaptığı haberlerden dolayı hakkında defalarca soruşturma açılan Yılmaz, sürekli sessiz sedasız hakim karşısına çıkarılıyor.

Sürekli dava ve soruşturmaların hedefinde olan Yılmaz’a açılan kimi soruşturmalar ve saldırıların kısa çetelesi şöyle:

  • Yılmaz, kayyum atanan Erciş Belediyesi’ndeki Erciş Sahil Yolu Vitrin Projesi’ni ve ihale alan Vensira Med.San. Tic. Ltd. Şirketi’nin sahibi Şahin Yağar ve akrabaları ile yaptığı ihaleler ilgili görüşmeden dolayı arkadaşı Erhan Akbaş ile haber yaparken saldırıya uğradı. Saatlerce kendilerinden haber alınamayan gazeteciler yaralı halde hastaneye bırakılmıştı. Yılmaz ve Akbaş bu kez de hastane önünde bekleyen müteahhitin yakınlarının saldırısına uğradı. Gazetecilerin tedavisi devam ederken bu kez “şüpheli” sıfatı ile ifadeleri alındı.
  • Van’ın Erciş ilçesinde Keklikova Mahallesi’nde bulunan bir okulda 10 çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasını haberleştirdiği için Yılmaz, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı “şüpheli” sıfatıyla ifade vermeye çağrıldı. Yılmaz’ın haberinin ardından okulda öğretmenlik yapan bir kişi gözaltına alınarak tutuklandı. Fakat Milli Eğitim Müdürü şikayetçi olduğu için Yılmaz hakkında dava açıldı. Yılmaz şimdi o davada “şüpheli” olarak yargılanıyor.
  • Eski AKP Belediye Başkanı ve Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi’nin yolsuzluk yaptığına dair haberler yapan Yılmaz’a bu haberinden ötürü de soruşturma açıldı. Yılmaz’a yargılandığı davadan dolayı 6 bin lira para cezası verildi. Parası olmadığı için bu cezayı ödeyemeyen Yılmaz’a 300 gün zorunlu kamu hizmeti yapma cezası verildi. Yılmaz geçtiğimiz yıl aylarca bir okulda temizlik yaparak kendisine verilen “cezayı” çekti ve mesleği olan gazeteciliği yapamadı.



Önceki Haber
Varyasyon ve belirleme olguları üzerine bir sergi: 'Rastlantı ve Zorunluluk'
Sonraki Haber
Panzerle öldürülen çocukların davası: Sanık polislere yine tutuklama yok