Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir kadın eski eşinin evinde vurulmuş halde bulundu, ‘intihar’ diyen erkek serbest bırakıldı

Bir kadın eski eşinin evinde vurulmuş halde bulundu, ‘intihar’ diyen erkek serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da İmran Kandemir, boşandığı polis olan eşi Burak T.’nin evinde silahla vurulmuş halde bulundu. Kandemir’in intihar ettiğini ileri süren Burak T. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İstanbul Bahçelievler’de polis olan Burak T., polis merkezini arayarak eski eşi 27 yaşındaki İmran Kandemir’in evinde intihar ettiğini ihbar etti.

Polis ekipleri, Burak T.’nin Bahçelievler Yenibosna’daki evine gittiklerinde Kandemir’in yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Olay Yeri İnceleme ekipleri, Burak T. ve İmran Kandemir’in ‘el svap’larını alarak incelemeye gönderdi. Silah ise incelenmek üzere Polis Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi.

Burak T. gözaltına alınırken, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Kandemir’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Emniyetteki ifadesinde, Kandemir’in kendisi dışarı çıktığı sırada intihar ettiğini ileri süren Burak T. emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarıldı.

Mahkeme, Burak T.’yi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Baba Kandemir: Kızım öldürüldü

İmran Kandemir’in babası Süleyman Kandemir, İngilizce öğretmeni olan kızının yakında İtalya’ya gideceğini belirterek bu olayın intihar olduğuna inanmadığını söyledi.

“Kızımın geleceğe yönelik planları vardı. Bu planlarını hayata geçirmek için çalışıyordu. Kızımın intihar ettiğine inanmıyorum, bunun için hiçbir sebep yok. O öldürüldü. Gerçeği ortaya çıkarmak için sonuna kadar çabalayacağım.”

Öte yandan İmran Kandemir’in bazı arkadaşları da, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla olayın intihar denilerek kapatılmak istendiğini ama bunun cinayet olduğunu vurguladı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.