Ana SayfaGüncelBİR SEMPOZYUM | “Kürt Sorunu ve Tecridin Hukuk Politiği”

BİR SEMPOZYUM | “Kürt Sorunu ve Tecridin Hukuk Politiği”

HABER MERKEZİ – Asrın Hukuk Bürosu, 7 Nisan’da açılış konuşmasını Ahmet Türk’ün yapacağı “Kürt Sorunu ve Tecridin Hukuk Politiği” isimli bir sempozyum gerçekleştirecek.

PKK lideri Abdullah Öcalan, tutulduğu İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde, 27 Temmuz 2011’den beri avukatları ile, 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana İmralı Heyeti üyeleri ile görüştürülmüyor.

Sürdürülen bu uygulamaya dikkat çekmek ve Kürt sorununa dair konuları tartışmak için 7 Nisan’da İstanbul’da bir sempozyum gerçekleştirilecek.

Öcalan’ı avukatlığını yürüten Asrın Hukuk Bürosu tarafından düzenlenecek “Kürt Sorunu ve Tecridin Hukuk Politiği” sempozyumu, avukatlar ve siyasetçilerin katılımı ile Elit World Otel’de yapılacak.

“Karanlıktan Umuda, Umuttan Özgürlüğe” sloganıyla yapılacak sempozyum açılış konuşmasını Kürt siyasetçi Ahmet Türk yapacak.

Program

Temel Hakların Sürekli Askı Hali-Genelleşen İmralı Rejimi” başlıklı ilk oturumunun moderatörlüğünü Av. Several Ballıkaya üstlenecek.

Konuşmacılardan Avukat Özgür Erol, “İmralı rejimi” başlığını, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “İmralı rejiminin diğer yargı ve infaz pratiklerine yansıması” ve Avukat Ercan Kanar ise “Genelleşen İmralı rejiminin uluslararası hukuk anlayışı ile değerlendirilmesi” başlığı altında sunum yapacak.

Kürt Sorunu Darbe Mekaniği İlişkisi ve Çözüm İmkanları” başlığını taşıyan ikinci oturumun moderatörlüğünü ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi üyesi Ayşe Berktay üstlenecek.

Bu oturumda HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Kürt sorunu ve darbe mekaniği”, Siyasetçi Akın Birdal “Öcalan ve demokratik barış mücadelesi”, Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SAMER) Koordinatörü Yüksel Genç ise, “Ortadoğu’nun savaş hali ve radikal demokrasi çözümü” başlığı altında sunum yapacak.

Oturumların ardından ise, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit’in moderatörlüğünde basına kapalı bir forum gerçekleştirilecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon
Sonraki Haber
Seçimler öncesi: Brezilya’da Lula’ya verilen hapis cezasının ertelenmesi talebine ret