Ana SayfaGüncelBuldan: 24 Haziran için bugünden itibaren seferberlik ilan ediyoruz

Buldan: 24 Haziran için bugünden itibaren seferberlik ilan ediyoruz

HABER MERKEZİ – Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde partisinin düzenlediği halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “24 Haziran’da da her türlü engellemelerine rağmen onları yeneceğimizin sözünü veriyoruz. 24 Haziran, Türkiye açısından önemli bir tarihtir. Bugünden itibaren seferberlik ilan ediyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “erken seçim” çalışmaları kapsamında Kocaeli’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Buldan’a HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Garo Paylan, Müslüm Doğan ve Ertuğrul Kürkçü’nün yanı sıra HDP eski Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ile HDP MYK, PM ve Kadın Meclisi üyeleri de eşlik etti.

HDP heyeti Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nde (KYÖD) sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirdikleri toplantının ardından Eğitim Sen Kocaeli Şubesi ve Kocaeli Dayanışma Akademisi’ni (KODA) ziyaret etti. Heyet, KODA ve Eğitim Sen ziyaretlerinin ardından Dilovası’na geçerek, halkla bir araya geldi.

Dilovası’ndaki halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan iktidarın tüm toplumsal muhalefete yönelik baskı politikası izlediğini söyledi ve “İktidarda, ‘Ya benim gibi olacaksın ya da sana bu ülkede yaşama hakkı tanımıyorum’ diyen bir zihniyet var. Diğer taraftan bir iktidarın kölesi olmayan, onurlu bir halk var. İşte bu onurlu halk sadece Kürtler değil, bu ülkede yıllardır zulüm gören, sesi kesilmeye çalışılan ve hiçbir hakkı tanınmayan Alevisi, Süryanisi, Ermenisi, kadını, genci var. Kürtler, Ermeniler, Alevi toplumu, tüm kesimler hakkını talep ediyor” dedi.

“Seçimleri boykot ederek meydanı AKP ve MHP’ye bırakmak bu ülkede yaşayan insanlara büyük haksızlıktır” diyen Buldan şöyle devam etti:

“Meclise bedel ödeyerek girdik. 7 Haziran seçimleri bunun bir örneğidir. 24 Haziran’da da her türlü engellemelerine rağmen onları yeneceğimizin sözünü veriyoruz. 24 Haziran, Türkiye açısından önemli bir tarihtir. Bu günden itibaren seferberlik ilan ediyoruz.”

 




Önceki Haber
Almanya ve Avusturya’dan ‘24 Haziran’ önlemi: 'Seçim etkinliklerine izin verilmeyecek, Erdoğan kabul edilmeyecek'
Sonraki Haber
Dışişleri’nden ABD’nin seçim açıklamasına yanıt