Ana SayfaGüncelBuldan: Hodri meydan, seçime de varız

Buldan: Hodri meydan, seçime de varız

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Bahçeli’nin ‘erken seçim’ çağrısına ilişkin, “İki hafta önce AKP-MHP koalisyonu 2019’u bekleyemez demiştim. Erdoğan tükürdüğünü yalamak istemiyor ve kendisinin yapmak istemediği şeyleri kankası Bahçeli’ye söyletiyor. Hodri meydan, seçime de varız” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çıkışına da yanıt veren Buldan, iki hafta önce yaptığı “AKP-MHP koalisyonu 2019’u bekleyemez demiştim” açıklamasını hatırlattı ve Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan habersiz böyle bir kararı açıklayamayacağını söyledi.

Buldan şöyle konuştu:

“Erdoğan seçimler zamanında yapılacak diyordu, tükürdüğünü yalamak istemiyor ve kendisinin yapmak istemediği şeyleri kankası Devlet Bahçeli’ye söyletiyor, yaptırıyor. Bugün yine buna tanıklık ettik. Devlet Bahçeli bir erken seçimden bahsetti. Peki OHAL devam ederken bir seçim sürecini bu ülke nasıl kaldıracak? Çıkardığınız antidemokratik yasalar, seçim yasaları varken bu ülke demokratik bir şekilde nasıl seçime gidecek. Ancak bir karar aldıysanız HDP olarak size hodri meydan diyoruz! Biz seçime de varız. İşte il eşbaşkanlarımız burada, hepsine çağrı yapıyoruz. Biz seçime de varız. İşte il eşbaşkanlarımız burada. Bütün il eş başkanlarımıza çağrı yapıyorum . Erken seçime herkes hazırlıklı olsun. Demokrasi güçlerine kadınlara sol ve sosyalist kesimlere çağrı yapıyorum. Bu ülkede AKP’yi def etmenin, AKP’yi iktidardan devirmenin zamanı gelmiştir. O da yapılacak olan erken seçimlerdir.”

‘Halk sizi o seçimlerde sandığın dibine gömecek’

Tutuklu milletvekilleri ve belediye başkanlarının durumuna da dikkat çeken Buldan, “Oradan çıkarken de başı dik çıkacaksınız” dedi.

Buldan şunları söyledi:

“Bu böyle gitmeyecek AKP-MHP koalisyonu, bugün işlediği suçların hesabını verecek, cezasını çekecek. Dün AKP sözcüsü Mahir Ünal, Figen Yüksekdağ’ı CHP’nin çıkardığı bir aday olarak ifşa etti. CHP ile ne alakası var! Figen Yüksekdağ bizim onurumuzdur, onurumuz! Figen Yüksekdağ bizim vekilimizdir, Van halkının iradesidir, kadınların irademdir dediği siyasetçidir. Hiç kimsenin bu konu üzerinde söz söylemeye hakkı yoktur, haddi de olmamalıdır. Hiçbir milletvekili arkadaşımızın şiddete bulaştığını kimse iddia edemez. Dosyaları bomboş. Dosyalarda yüz kızartıcı ya da onları suçlu gösterecek herhangi bir şey yok.

Usulen planlanmış, siyasi bir karar verilmiş. HDP’li milletvekilleri tutuklanacak denmiş. Belediye eş başkanlarımız Gültan Kışanak, Bekir Kaya, Tuncer Bakırhan hangi suçu işlediler?  

Ama yerel seçimler geliyor. Sizin onların yerine atadığınız kayyumlara karşı halkımız bunu bir namus meselesi olarak görüyor. Gültan Kışanak, Bekir Kaya, Tuncer Bakırhan belediye başkanlığı koltuğuna oturacak. Seçimle alamadığınız yerlerde oraları kayyumlarla elimizden almaya çalıştığınız yerlerde halkımız sizlere dersinizi verecek. Sizi o seçimlerde sandığın dibine gömecek.”