Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu: Fransa ne dediğini, ne yaptığını bilmeyen bir ülke

Çavuşoğlu: Fransa ne dediğini, ne yaptığını bilmeyen bir ülke

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa’nın Suriye’ye asker göndereceği iddialarına ilişkin “Ne dediğini bilmeyen, ne yapacağını bilmeyen bir ülkeyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Diyarbakır’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fransa basınında da yer alan “Fransa’nın, Türkiye’nin hedefindeki Minbiç’e asker göndereceği” iddiasına ilişkin bir sur üzerine Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Fransa, bu söylemi yalanladı sonra 2-3 defa düzeltme yaptı. Ne dediğini bilmeyen, ne yapacağını bilmeyen bir ülkeyle karşı karşıyayız. Oysa Fransa, Suriye’nin gerçeklerini diğer Batılı ülkelerden daha iyi bilen bir ülkedir. Bugüne kadar doğru yolda ilerliyordu; fakat son aylarda maalesef Fransa, doğru bildiklerini bile söylemeyen bir ülke haline geldi. Gerçekleri çarpıtan bir ülke haline geldi.”

“‘Fransa’ya uzaktan ahkam kesmeyin’ dedik”

Fransa Dışişleri Bakanı ile en son yaptığımız görüşmeye ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, “Fransa Dışişleri Bakanı ile en son yaptığımız görüşmede şunu söyledik, ‘Uzaktan ahkam kesmeyin. Gelin Afrin’e birlikte yardım edelim ve geri dönecek insanlara da beraber yardımcı olalım. 3-5 tane YPG’linin sözüne bakmayın, oradaki halklar ne diyor onlara bakın’ dedik ve Minbiç’e asker göndereceklerini yalanladılar” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Afrin’in ardından Türkiye’nin Minbiç’e dönük olası operasyonu gündemdeki yerini korurken, Fransa’nın Minbiç’e asker göndereceği iddia edilmişti.

Fransa basınında yer alan iddia, Kuzey Suriye ve Rojava yönetimini temsilen bir heyetin Paris’teki Elysée Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmenin ardından gündeme gelmişti.

Reuters’a konuşan Kürt yetkililer de Fransa’nın DSG’yi desteklemek için Minbiç’e asker göndermeyi vadettiğini söylemişti.