Ana SayfaGüncel‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe öğretmen bebeğiyle birlikte hapse girdi

‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe öğretmen bebeğiyle birlikte hapse girdi

HABER MERKEZİ – ‘Çocuklar ölmesin’ dediği için 1 yıl 3 aylık hapis cezası kesinleşen öğretmen Ayşe Çelik  6 aylık bebeğiyle birlikte cezaevine girdi.

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show programına telefonla bağlanıp Kürt kentlerinde yaşanan sokağa çıkma yasaklarını anlatarak, “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında dava açılan öğretmen Ayşe Çelik hakkında verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.

O dönemde henüz 2 aylık bir bebeği olan Ayşe Öğretmen’e verilen ceza yapılan başvuru üzerine 20 Nisan 2018’e ertelenmişti.

Çelik bugün 10 gün infaz erteleme talebinde bulunmak üzere Diyarbakır Adliyesi’ne geldi.

Adliyeye gelen Ayşe öğretmene avukatı Mahsuni Karaman, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ile HDP Diyarbakır Milletvekilleri Feleknas Uca ve Ziya Pir eşlik etti.

Yapılan infaz erteleme başvurusu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedildi.

Bebeğiyle birlikte cezaevine girdi

Adliye çıkışında açıklama yapmak isteyen Çelik ve avukatları polis tarafından engellendi.

Adliyedeki işlemler sonrası polisler tarafından Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne getirilen Çelik’e eşlik etmek isteyen avukatı ve HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca’ya izin verilmedi.

Polis cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alırken Çelik’i hızlı bir şekilde araçla cezaevine götürdü.

Ayşe öğretmenin adliyeden ayrılmasından sonra HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, “Diyarbakır’da sıkıyönetim var. Bir basın açıklaması yapılmasına bile izin vermediler” şeklinde tepki gösterdi.

Ayşe öğretmen bebeğiyle birlikte adliyede

Eşyalarını topladıktan sonra yeniden adliyeye gelen Ayşe öğretmenin kucağında bu kez birlikte cezaevine gireceği bebeği Deran, kızının oyuncakları ve maması da vardı.

AYM başvuruyu gündeme almıştı

Öte yandan Çelik için avukatı Mahsuni Karaman tarafından Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yapılan itiraz 18 Nisan günü değerlendirilmeye alınmıştı.

AYM ise henüz konuya ilişkin bir karar vermedi.

Ayşe Çelik ne demişti?

9 Ocak 2016 tarihinde Beyaz Show programına bağlanan Ayşe Çelik, şunları söylemişti:

“Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın. Ölen çocuklara sevinen insanlar var. Onlara hiçbir şey diyemiyoruz, yazıklar olsun demekten başka…”

Previous post
‘La Casa de Papel’in Profesör'ü: Dizinin içerdiği antikapitalist mesajla hemfikirim
Next post
NUSAYBİN DAVASI | 5 gün süren duruşmada neler oldu?