Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan Avukatlar Günü mesajı

Demirtaş’tan Avukatlar Günü mesajı

HABER MERKEZİ – HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, avukatlar günü dolayısıyla yolladığı mesajda “Tutuklu bir avukat olarak bütün tutuklu avukatlara dostluk, dayanışma dileklerimle birlikte selam ve sevgilerimi gönderiyorum” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yolladı.

Aynı zamanda avukat olan Demirtaş, mesajında tutuklu tüm avukatlara dayanışma dileklerini iletti.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu’nun (ÖHP) duyurduğu mesaj şöyle:

“Avukatlar Günü’nü yine baskı, gözaltı ve tutuklama tehdidiyle karşılıyoruz”

Öte yandan ÖHP İstanbul Eş Sözcüsü avukat İlknur Alcan, onlarca arkadaşlarının tutuklu olduğunu belirterek, “Bu sene de 21 arkadaşımız tutuklu. Bunun yanında tutuklu olmayan ama onlarca dava tehdidiyle karşı karşıya kalan birçok meslektaşımız var. Onlarcasının duruşmaları daha devam ediyor. Bu yıl Avukatlar Günü’nü yine baskı, gözaltı ve tutuklama tehdidiyle karşılıyoruz” diye konuştu.

MA’dan Yasin Kobulan’a konuşan Alcan, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla meslektaşlarına seslenerek “Bu dönemde dayanışma bizi güçlendirecek, bir arada tutacaktır. Buradan tüm tutuklu meslektaşlarımızla dayanışmaya, onların duruşmalarına katılmaya çağırıyorum” dedi.

Previous post
Mahkemeden eşini ve çocuğunu öldüren erkeğe 'tahrik indirimi'
Next post
"Irak ordusu, DSG ile ortak operasyon düzenleyebilir" iddiası