Ana SayfaGüncelDışişleri’nden ABD’nin seçim açıklamasına yanıt

Dışişleri’nden ABD’nin seçim açıklamasına yanıt

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD’den gelen “OHAL koşullarında adil ve şeffaf bir seçim yapmanın zor olduğu” yönündeki açıklamaya cevap geldi. Aksoy, açıklamanın “art niyetli” olduğunu savundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’in “OHAL esnasında Türkiye yasaları ve Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleriyle tutarlı, tamamen özgür, adil ve şeffaf bir seçim yapmak zor olacaktır” sözlerine yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye’de yapılan tüm seçimlerin “adil ve şeffaf olduğunun uluslararası gözlem raporlarında yer aldığını” söyledi.

Aksoy, “Olağanüstü hal koşullarında 2017 yılında gerçekleştirilen anayasa referandumu bunun son ispatıdır. Bu gerçeği göz ardı ederek, olağanüstü hal uygulamasının seçimleri demokratik standartların gerisine düşüreceğini iddia etmek art niyetli bir yaklaşımdır” dedi.

OHAL döneminde özgürlüklerin kısıtlanmadığını savunan Aksoy, şunları söyledi:

“Olağanüstü hal sadece ülkemizin birliğine, devletimizin bekasına kasteden teröristlerin faaliyetlerini hedef almaktadır. Ülkemizde teröristlerden başka hiç kimsenin temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlanması söz konusu değildir.”

Previous post
Buldan: 24 Haziran için bugünden itibaren seferberlik ilan ediyoruz
Next post
ABD'li 66 senatörden Erdoğan'a Brunson mektubu: ‘Türkiye’ye karşı önlemler alınabilir’