Ana SayfaEkonomiDiyarbakır’da yeni petrol yatağı bulundu

Diyarbakır’da yeni petrol yatağı bulundu

HABER MERKEZİ – Avustralya merkezli bir maden şirketi, Diyarbakır’da petrol yatağı bulduğunu ve işletme ruhsatı için başvuru yaptığını duyurdu.

Avustralya merkezli Trans Atlantic Exploration Mediterranean International, Diyarbakır’da petrol yatağı bulduğunu açıkladı.

Şirket petrol işletme ruhsatı için de başvuruda bulundu.

Konuya dair Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM) açıklamasında, şöyle denildi:

“Trans Atlantic Exploration Mediterranean International Pty. Ltd.’nin Diyarbakır ilinde sahip bulunduğu AR/TEM/5046 hak sıra no’lu petrol arama ruhsat sahasında keşfedilen ham petrol ile ilgili olarak ARİ/TEM/K/M44-b2-1 paftasında 1 adet petrol işletme ruhsatı almak için 13.03.2018 tarihli dilekçesiyle müracaat ettiği Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 14’üncü maddesinin birinci fıkrası gereğince ilan olunur.”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinde de konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Diyarbakır ili Sur, ilçesi Yenievler Köyü Mevkii, AR/TEM/5046 – AR/TEM 4845 Ruhsat Numaralı Alan Yeniev 1 ile Bahar 8-10 Lokasyonları mevkiindeki TRANSATLANTIC EXP. MED. INT. PTY. LTD. Merkezi Avustralya Türkiye Ankara Şubesi tarafından yapılması planlanan Ham Petrol Arama – Çıkarma ve Depolama Faaliyeti projesi ile ilgili olarak Diyarbakır Valiliğimize sunulan dosyayı P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”


PAYLAŞ:    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!       Yazdır
Önceki Haber
Seçimler öncesi: Brezilya’da Lula’ya verilen hapis cezasının ertelenmesi talebine ret
Sonraki Haber
Mahkemeden eşini ve çocuğunu öldüren erkeğe 'tahrik indirimi'