Ana SayfaKadınDokuz öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakan erkek serbest bırakıldı

Dokuz öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakan erkek serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Konya’da bir ilkokulda 9 öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakmaktan 1 yıldır tutuklu bulunan öğretmen O.A. tahliye edildi.

Konya’nın Selçuk ilçesinde Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu’nda eğitim göre 9 kız çocuğu, matematik öğretmeni O.A. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

İstismar vakası, çocuklardan birinin olanları annesine anlatması ile ortaya çıktı.

Annenin okul müdürüne olayı anlatması üzerine müdür, iddiaları öğretmen O.A.’ya sordu.

İddiaları kabul etmeyen öğretmen, kötü bir niyetinin olmadığını, yanlış anlaşıldığını ve çocuklara baba şefkatiyle yaklaştığını söyledi.

Rehber öğretmenin diğer öğrencilerle konuşması ve istismarı öğrenmesi üzerine O.A., okuldan uzaklaştırıldı ve hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Şikayet üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında tacize uğrayan öğrencilerin ifadeleri alındı.

28 Mayıs 2017 tarihinde O.A. gözaltına alındı ve bir gün sonra da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

‘Delil durumu’ndan tahliye

Hazırlanan iddianamede her bir çocuk için ‘çocuğun cinsel istismar’ suçundan 8 yıldan 15 yala kadar hapis cezası istenen O.A. hakkında 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

O.A., görülen son duruşmada tahliye edildi.

Mahkeme, kararın gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Tutuklu sanık üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti mevcut delil durumu, tutuklama tarihi, tutuklamadan beklenen amacın hasıl olması ve suç vasfının değişmesi ihtimali tutuklamanın tedbir niteliğinde olup en son başvurulması gereken güvenlik tedbiri olması nedeniyle tutukluluk halinin kaldırılmasına, adli kontrol uygulanmasına karar verildi.”

Duruşma 27 Haziran’a ertelendi.