Ana SayfaGüncelEn sıcak üçüncü yaz geliyor

En sıcak üçüncü yaz geliyor

HABER MERKEZİ – Meteoroloji Genel Müdürü, yaz aylarında hava sıcaklığının mevsim normallerinin 1,5 ila 2 derece üstünde seyredeceğini öngördüklerini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Türkiye’de bir yıldır mevsim normallerinin üstünde hava sıcaklıkları gözlemlediklerini söyledi.

Dünya Gazetesi’nin haberine göre, sıcaklıkların gelecek aylarda da mevsim normallerinin üstünde olacağını söyleyen Güneş, “Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında hava sıcaklığının mevsim normallerinin 1,5 ila 2 derece üzerinde seyredeceğini öngörüyoruz” bilgisini verdi.

Sıcaklıkların son 10 yıldır normalin üstünde olduğunu da aktaran Güneş, “2010, Türkiye’de en sıcak yıl olmuştu. Yine bu yılı da en sıcak üçüncü yıl olarak değerlendirebiliriz” diye konuştu.

Yağışlarda ise çok fazla değişim öngörmediklerini dile getiren Meteoroloji Genel Müdürü, “Doğu Akdeniz’de ve Güneydoğu’da bir yağış azlığı bekliyoruz. Bu önümüzdeki üç aylık periyotta da yağış önceki mevsim normalleri civarında seyredecek, Güneydoğu bir miktar daha az yağış alacak” bilgisini aktardı.