Ana SayfaGüncelErdoğan: Erken seçim 24 Haziran’da

Erdoğan: Erken seçim 24 Haziran’da

HABER MERKEZİ – ‘Erken seçim’ çıkışı yapan MHP lideri Bahçeli ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin 24 Haziran Pazar günü yapılacağını duyurdu.

Ankara’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘erken seçim’ çağrısı sonrasında kritik bir görüşme gerçekleşti.


‘Erken seçim’ zirvesi: Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ’erken seçim’ çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Saray’da görüştü.

Görüşme sonrası ortak basın açıklaması yapılmazken, Erdoğan ikili zirveye ilişkin Saray’da basın mensuplarının karşısına geçti.

Sözlerine “Sayın Bahçeli ile erken seçim önerisini değerlendirdik” diye başlayan Erdoğan, erken seçime olumlu yaklaştıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını duyurdu.

Erdoğan, “Konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. YSK da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır” dedi.

Ne olmuştu?

MHP lideri Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında 3 Kasım 2019’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin 26 Ağustos 2018’de yapılması çağrısı yapmıştı.

Partisinin Meclis grup toplantısını Bahçeli’den sonra yapan Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, MHP liderinin erken seçim çağrısına yanıt vermezken, gözler bugün gerçekleşen Bahçeli-Erdoğan zirvesine çevrilmişti.

Otuz dakika süren görüşme sonrası taraflardan açıklama yapılmamıştı.


AKP kulisleri: Bahçeli’nin erken seçim çıkışına ‘tuzak’ diyen de var, güvenmeyen de

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Ok yaydan çıktı, seçimin Kasım 2019’da olamayacağı ortada

‘Erken seçim’ tartışması: Kim ne diyor?

Previous post
Saadet Partisi ve İYİ Parti'den 'erken seçim' açıklamaları
Next post
AYM bebeğiyle birlikte cezaevine girecek olan Ayşe öğretmenin dosyasını gündeme aldı