Ana SayfaGüncelErdoğan: Kur savaşı ilan etmek memlekete ihanettir

Erdoğan: Kur savaşı ilan etmek memlekete ihanettir

HABER MERKEZİ – Partisinin Olağan Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizdeki hareketlilikle ilgili yaptığı açıklamada “Bize kur savaşı ilan etmek memlekete ihanettir” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin, Beykoz 6. Olağan ilçe kongresinde konuştu.

Sosyal medyanın kullanımını eleştiren Erdoğan, “Ne yazık ki denetimsiz ve alabildiğine serbest bir alan olan sosyal medya son yıllarda bu operasyonların ana mecrası haline gelmiştir. Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimlerinde FETÖ bu alanı pervasızca, namertçe kullanmaktan çekinmemiştir” dedi.

Sosyal medya ile ilişkin CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan alan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ana muhalefet partisi ve başındaki zat da meclis kürsülerini FETÖ’ye kiralayarak bu kalleş saldırılara kol kanat germiştir. Hiç utanmadan, arlanmadan, zerrece yüzleri kızarmadan haftalarca FETÖ’nün linç kampanyasına destek oldular. Ana muhalefet ortalığa boca edilen iftira ve montajlardan nemalanmaya çalışırken, biz bu ahlaksızlığa prim vermedik. FETÖ’nün sosyal medya terörizmine asla boyun eğmedik.”

‘Bize kur savaşı ilan edenler avucunuzu yalarsınız’

Son zamanlarda dövizde meydana gelen hareketliliği de değerlendiren Erdoğan, finans sektörüne seslenerek şu ifadeleri kullandı:

“Kalktılar bu ara bize kur savaşı ilan ettiler. Ne ilan ederseniz edin avucunuzu yalarsınız. Buradan söylüyorum; ey finans sektörünün içinde olanlar bizi kur, şu, bunlarla tehdit etmeye kalkmayın, bu ülkede yaşam hakkı bulamazsınız. Çünkü bize kur savaşı, finans sektörüyle böyle bir müdahale, adeta bu memlekete ihanettir. Ona fırsat veremeyiz.”

Previous post
İstanbul Tabip Odası'nda yönetime Demokratik Katılım Grubu seçildi
Next post
Macron "Trump’ı ikna ettik" demişti: Beyaz Saray’dan Suriye açıklaması