Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Arınç’a: Yanlışları düzeltelim, seçim mitinglerine de birlikte gidelim

Erdoğan’dan Arınç’a: Yanlışları düzeltelim, seçim mitinglerine de birlikte gidelim

HABER MERKEZİ – Erdoğan-Arınç görüşmesini yazan Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arınç’a “Biz niye böyle uzaklaştık” dediğini ve “Daha yakın duralım. Yanlışları düzeltelim. Birlikte çalışalım” temennisinde bulunduğunu aktardı. Selvi ayrıca, Erdoğan’ın seçim kampanyasında bazı mitinglere birlikte gideceklerini söylemesi karşısında Arınç’ın da bundan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Hükümete yakınlığıyla bilinen yazarlardan Abdülkadir Selvi, Hürriyet’teki köşesinde Erdoğan-Arıç görüşmesini yazdı.

Yazısında aday olmayacağını açıklayan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Bülent Arınç’ı mukayese eden Selvi, Erdoğan-Arınç diyalogundan da bir kısım paylaştı. Yazının ilgili kısmı şöyle:

Abdullah Gül hazin bir final yaparken, Bülent Arınç vefalı bir adam olduğunu gösterdi. Böylece özgül ağırlığını korudu. Erdoğan-Arınç görüşmesine ilişkin bir ayrıntıyı paylaşmak istiyorum. Çünkü zaman zaman duygusal anlar yaşanıyor. Her iki isim de, “Biz niye böyle uzaklaştık” diyor. Sohbet, “Daha yakın duralım. Yanlışları düzeltelim. Birlikte çalışalım” temennisiyle son buluyor. Erdoğan seçim kampanyasında bazı mitinglere birlikte gideceklerini söylüyor, Arınç bundan memnuniyet duyacağını ifade ediyor. Abdullah Bey’in silueti AK Parti’yi terk ederken, Bülent Arınç güçlü bir dönüş yapıyor.

Ne olmuştu?

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığı gündemdeyken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Saray’da bir araya gelmişti.

Erdoğan ile gerçekleştirdiği yaklaşık 1.5 saatlik baş başa görüşmenin ardından açıklama yapan Arınç, buluşmanın olumlu geçtiğini ve devamının geleceğini söylemişti.

Arınç, “Ben bir AK Partili’yim, partimden de memnunum. Her ne kadar bazıları bizi üzse de ben AK Parti’nin bu ülkeye faydalarını biliyorum. Ben ne AK Parti ne de genel başkanın zarar göreceği bir noktada durmam” demişti.

Erdoğan, Arınç’tan sonra eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de bir görüşme gerçekleştirmiş, Davutoğlu da benzer şekilde AKP’ye bağlılığını vurgulayan açıklamalar yapmıştı.

Adaylıkta adı geçen Abdullah Gül ise Erdoğan-Arınç-Davutoğlu trafiği sonrası 28 Nisan’da yaptığı açıklamada, 24 Haziran seçimlerinde aday olmayacağını açıklamıştı.

Gül, konuya ilişkin İstanbul’da yaptığı basın toplantısında, “Geniş mutabakatın ortada olmadığı gözükmüştür. Adaylığımla ilgili bir süreç artık söz konusu değil” demişti.

Gül’ün açıklaması karşısında Arınç teşekkür etmişti:

“İçeriden ve dışarıdan birçok saldırı altında olan devletimizi daha demokratik, daha müreffeh, daha adil bir geleceğe taşımak için çalışacak AK Parti kadroları üzerinden yapılacak hiçbir spekülasyonu kabul etmemiz mümkün değildi. Yaptığı açıklamayla bu düşüncelerimizi teyit eden 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’e de teşekkürlerimi sunarım.”