Ana SayfaGüncelErdoğan’dan İsrail’e: Ey Netanyahu, sen çok garip bir adamsın; nükleer silahım var diye hava atma

Erdoğan’dan İsrail’e: Ey Netanyahu, sen çok garip bir adamsın; nükleer silahım var diye hava atma

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Afrin’e dönük harekâtını eleştiren Fransa ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya seslendi. “Türkiye’ye Fransız olanlar rahatsız” diyen Erdoğan, İsrail Başbakanı’na ise “Ey Netanyahu, sen çok zayıf ve garipsin; nükleer silahım var diye hava atma” sözleriyle yüklendi.

Partisinin Adana Olağan Kongresi öncesi partililere seslenen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonunu eleştiren Fransa ile İsrail’e tepki gösterdi.

Kuzey Suriye’den aralarında Demokratik Suriye Güçleri (DSG) temsilcisinin de olduğu bir heyeti Paris’te ağırlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u hedef alan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bazıları rahatsız. Türkiye’ye Fransız olanlar rahatsız. Türkiye’ye sataşmasınlar. Önce teröristleri Elize Sarayı’nda kabul edenler kendilerine çeki düzen versinler. Bunu yapmayanlar bizle olan dostluklarını da kaybederler.”

Erdoğan, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu da Türkiye’nin Afrin operasyonuna dönük açıklamaları üzerinden eleştirdi:

“Kalkmış bizim Afrin’de mazlumlara kalkıp da oralarda askerimizin zulmettiğini söylüyor. Ey Netanyahu sen çok zayıfsın, garipsin. Kendine çeki düzen ver. Senin derdin teröristler değil. Sen terör devletisin. Gazze’de, Kudüs’te yaptıkların ortada. Senin dünyada sevenin yok.

Nükleer silahım var diye hava atma. Yeri gelince onlar da çalışmaz. Alma mazlumun ahını. Dünyada gezecek yer bulamazsın. Dürüst ol. Olmadığın sürece bizden olumlu kelam duyamazsın.”




Önceki Haber
Börekçiden köfteciye hileli ürün satan firmalar: Cezayı ödeyip devam eden de var, isim değiştirip yoluna bakan da
Sonraki Haber
Pasaport, ehliyet ve kimlikler artık nüfus müdürlüklerinden verilecek